Blízko od sebe

69%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další vytahování kostlivců ze skříní na sjezdu velké rodiny. Vděčné to téma, kdy se hlavně scénarista může vyřádit na různých charakterech. Tady to odnesli chlapi (tzn že prim hrají ženské) a to je imho docela na škodu, protože toho hysterického ječení je chvilkama prostě moc. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Oproti vynikající divadelní předloze Srpen v zemi indiánů vlastně jen odraz toho, co mohlo být. Na plátně to funguje méně, než na prknech a to se týká i obsazených herců. Zatímco po hře v divadle jsem měl knedlík v krku, tady to mnou jen prošumělo. Snaha natočit to jako špičkové divadelní intenzivní americké hry Tennesee Williamse se bohužel minula účinkem.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Drama jak má být. Super výkon Meryl i Julie a Benedict byl zajímavé překvapení. 70%
avenis
avenis
7 963 bodů
10
Mrazivě pravdivé... až bolestně nakoncentrované průsery do jedné rodiny a několika dnů. Oskary se to tu jen hemží a je to znát. Výkony Meryl Streep a Julie Roberts jsou naprosto fascinující. Matka Vivian prožila svůj život drsně a poznamenalo to nejen ji, ale i její dcery. Sdílnost se tu nenosí a každá z žen má vlastní tvrdou hlavu, vlastní problémy a vlastní důvod pro opakování "rodinných" chyb. Muži z toho vycházejí (až na jednu výjimku) jako téměř světci. To však dělá z této divadelní adaptace mimořádnou záležitost, kdy si ještě autoři nehrají na genderovou, rasovou a kdovíjakou vyváženost, ale vyprávějí hutný příběh. Tak, aby byl uvěřitelný, ne korektní. A proto je tak dobrý.
cjmafia
4 387 bodů
8
Taková "povedená rodinka". Pokud si v tomto snímku postavy řenou něco ošklivého, tak nečekejte, že se o pár minut později usmíří a vše bude zapomenuto. 8/10.
VasaFlasa
VasaFlasa
2 827 bodů
8
Opět výborná Meryl Streep, která zastínila všechny ostatní herce/herečky. Pro mě dost nepochopitelná nominace na oskara pro Julia Roberts za vedlejší roli.
HappyPiere
HappyPiere
2 773 bodů
5.5
Za každej rok nad 30 let věku si připočtěte procento navíc... start na 55 %
frantisek-navorka
2 702 bodů
8
Hnusně skvělá Meryl Streep v příběhu, který by vydal na deset let seriálu Ulice.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Výborná Meryl Streep a skvělá Julie...taholka nám zraje...nikdy jsem ji moc nemusel , ale poslední dva kousky prostě ZAHRáLA SKVěLE.../The normal heart/. Skvělá divadelní hra výborně převedená na filmové plátno...dávám hned na 2. místo v žebříčku zpracovaných divadrlních scénářů , za Boha masakru Polanského.
Krupe
Krupe
2 257 bodů
9
Dost dobré drama jedné rodiny, kde všichni zůčastnění herci podávají excelentní výkony, hlavně M. Streepová. Super.