Blízko od sebe

69%
Blízko od sebe
Celá rodina Westonových se sjíždí do rodného domu v Oklahomě na pohřeb otce (Sam Shepard), básníka a opilce, který spáchal sebevraždu. Jeho žena, cynická a celoživotně konfliktní Violet (Meryl Streep) takřka s potěšením rozdmýchává spory se svými třemi dcerami (Julia Roberts, Julianne Nicholson a Juliette Lewis). Ani jedna z nich to nemá jednoduché: jedné se hroutí manželství, další tutlá aférku se svým bratrancem, třetí se právě zasnoubila a ani na pohřbu není schopna mluvit o ničem jiném než o nadcházející svatbě. Přičemž každému kromě ní je jasné, že její snoubenec (Dermot Mulroney) je slizký parchant. (Bontonfilm CZ)



hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Další vytahování kostlivců ze skříní na sjezdu velké rodiny. Vděčné to téma, kdy se hlavně scénarista může vyřádit na různých charakterech. Tady to odnesli chlapi (tzn že prim hrají ženské) a to je imho docela na škodu, protože toho hysterického ječení je chvilkama prostě moc. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Oproti vynikající divadelní předloze Srpen v zemi indiánů vlastně jen odraz toho, co mohlo být. Na plátně to funguje méně, než na prknech a to se týká i obsazených herců. Zatímco po hře v divadle jsem měl knedlík v krku, tady to mnou jen prošumělo. Snaha natočit to jako špičkové divadelní intenzivní americké hry Tennesee Williamse se bohužel minula účinkem.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Drama jak má být. Super výkon Meryl i Julie a Benedict byl zajímavé překvapení. 70%

Dodatečné informace

Původní název:
August: Osage County (více)
  • USA Blízko od sebe
  • USA August: Osage County
  • USA Blízko od seba
Premiéra v ČR:
30. 1. 2014
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Blízko od sebe je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch