Expendables: Postradatelní 3

68%

Komentáře a recenze 66

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Nebudeme si mazat med kolem pusy a rovnou si přiznejme,že se třetí díl moc nepovedl. Na filmu jde hodně cítit,že už ho Sly nemá pevně v rukou. Občas je až příliš očividné,že do filmu promlouval někdo další což se negativně promítlo do celého snímku. Jako největším zlem však považuji nápad hodit příběh na mladé ucha a starou gardu nechat v pozadí. Vždyť tahle série žije díky těmto legendám a lidé jí právě proto milují.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Třetí díl se také povedl. Ano, je to jen bohapustá střílečka se spoustou mrtvých na špatné straně, kterou kosí parta legend bez jediného škrábnutí. Devadesátky, jako řemen, legenda vedle legendy. Příběh je prostě tuctový a fádní, jen se na ty borce strašně dobře dívá a o tom je Expendables a proto je relativně úspěšný i s nulovým scénářem.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Ve třetí velkolepé týmovce se chtěl Sly vymanit ze stereotypu a tak vymyslel nový mladý tým nepostrádající charisma té staré. Jenomže to ale ztratilo původní koncepci tohoto projektu, když naše známé nostalgické tváře hbitě šoupl do pozadí, čímž si vlastně téměř nechal snímek pro sebe. Škoda, neboť takový Wesley Snipes by si určitě zasloužil daleko více prostoru. Antonio Banderas dostal roli podivného pošuka. Ne že by to zahrál špatně, ale zdá se mi to nějak zbytečné. Mel Gibson je pecka. Jeho záporák se snad nezadá s nikým. Ze staré gardy zůstali staří známí, ale zase, takového Jet Lia jsem málem přehlídl. Každým dílem má stále méně a méně prostoru. Kvůli nízké věkové přístupnosti se v akčních scénách ubralo na plynu, což je pro fajnšmekry dozajista zklamání. Legraci ze sebe si však dělají pořád stejnou. Co dodat. Sly to myslel dobře, ale ukázalo se, že to nebyl ten správný tah na branku a tak nám nezbývá než doufat, že nám to snad příště plně vynahradí. Držme mu palce i když popravdě bych se rád už konečně dočkal toho finálového Ramba.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Tak tohle byla strašně vysilující nuda. Mechanicky rutinní film, který by "nápaditost" nepoznal, ani kdybyste mu jí mlátili o hlavu. Místy až nesnesitelně otupující, na každý pád extrémně postradatelné. 1 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Asi lepší než minulý mizerný díl, ale pořád to ani zdaleka nedosahuje představ, které jsem před těmi 5 lety měl, když se tenhle projekt oznámil. Gibson je jako záporák fain, ale tak nějak mi ten mix mladých a starých borců moc nesedl. 4/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Nejslabší díl celé série, která by se mi líbila výrazně více kdyby mi bylo 13 a ne o dvacet víc. Ostatně právě v tom věku jsem žral všechny herce z tohoto filmu. Bohužel pro mě je tohle mlácení prázdný slámy, je to hodně ukecaný a přehnaný. Každopádně Hughes je dobrý režisér a to že tento film není taková pecka není jeho chyba.
lamps
lamps
15 156 bodů
4.5
Pár minutek po skončení už pořádně nevím, o čem to bylo. Jestli to ale nebude tím, že to nebylo o ničem... :) Ve dvojce mi plesalo srdce nadšením nad tím, že se někdo i dnes umí akčním filmem tak upřímně bavit a přenášet ten zábavný elán i na diváka, trojka je bezduchá řežba bez nadhledu, která se snaží získat příznivce pouze tím, kolik slavných jmen se v ní objeví a udělá ze sebe superstylovou badass ikonu. Nejlepší postava je přitom jednoznačně ta Banderasova, která tu tupou přehlídku béčkové akce a scénáristické recyklace alespoň na chvíli okořenila tolik potřebným, dříve naprosto samozřejmým humorem...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Už to není ono. Vtipkování a postrkování je už v tomto filmu samozřejmostí. A ta střelba aniž by někoho trefily, už začíná být nuda.
  • Akce
  • Neohrožená střeba
  • Tempo
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
5.5
Těžký průser, který na fanouška série a žánru působí jako rána do ksichtu ocelovou pěstí. Mladí se nechytají a starý jim bez jediného pádného důvodu vyklidí prostor, aby to ti mladí stejně potom vzdali a staří se vrátili. To fakt ne, díky. Nehledě na to, že to Slyovi už nikdo moc nezbývá a už nemá koho sem volat. Ford i Banderas jsou fajn, stejně jako Gibson coby padouch, ale je toho málo. To taková dvojka měla těch hvězd o dost víc a pouštěla je víc do akce.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Po relativně dobré dvojce došlo k těžkému kvalitativnímu propadu, čímž se série vrátila na svůj začátek, kde však ještě mohl konceptuálně bavit svým složením. Divák je schopen odpouštět (nyní vyšší míru) stupidity, nevěrohodnost a obecně tvůrčí dno do té míry, do jaké ho baví (ať už ironicky nebo ne) ansámbl hlavních hvězd a jejich pozérské grimasy. Na tom to stojí - jen je škoda, že nyní už jen pouze na tom. Prakticky nekoukatelné... Jedna scéna se mi však líbila: Stallone spatřil svého nepřítele - muže o kterém si myslel, že je už dávno po smrti, načež zkřivil svou botoxovou hubu a zařval na něj: "STONEBANKS!" ještě před tím, než vůbec vypálil.