V mysli vraha

63%
V mysli vraha
Plakát traileru

Detektivové se marně snaží dopadnout sériového vraha, který je vždy o krok napřed. Pozvou si proto k případu neobvyklého pomocníka - doktora Johna Clancyho (Anthony Hopkins), který je médium a vidí jak minulost, tak budoucnost.



Hudba:

martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
8
Mysteriózní detektivka o hledání sériového vraha, jakých je již také bezpočet. Temnější psychologická atmosféra příběhu v pomalejším tempu však tentokrát dává šanci hádat i diváka, což také nebývá zase až tak často. Opět vynikající Anthony Hopkins v roli psychologa s výjimečnými schopnostmi stále se snažící se vyrovnat se smrtí své dcery, který se přes počáteční nechuť rozhodne kriminalistům pomoct najít vraha nezanechávající žádné stopy. Lehká zábava s určitým napětím a psychologických výjevů přináší zajímavý příběh filmově uchopený tak, že dokáže fanoušky detektivního žánru oslovit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Dialogy byly k smíchu, herecké výkony taky, napínavé to nebylo vůbec, takže nejmysterioznější na tom všem jsou nakonec ta zdejší pětihvězdičková hodnocení.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7
Jak jsem se dočetl, tohle měla být původně dvojka kultovního Sedm, kterou ale Fincher s díky odmítl zaštítit svým jménem. Nakonec z toho vznikl trochu jiný film a je to dobře. V řadě momentů je to citelná kombinace Mlčení jehňátek a Sedm, ovšem s dobrým padouchem, který měl možná dostat více prostoru. Zajímavému filmu nakonec škodí určita dramaturgická nevyváženost a i přes řadu zajímavých formálních postupů mu chybí trochu víc atmosférická režie, kterou zkrátka Demme a Fincher do svých majstrštyků geniálně dostali. Na druhou stranu je to pořád slušný nadprůměr, za který se nikdo z herců nemusí stydět.

Dodatečné informace

Původní název:
Solace (více)
  • USA V mysli vraha
  • USA Solace
Premiéra v ČR:
1. 10. 2016
Země původu:
USA
Tržby:
22,59 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
V mysli vraha je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch