Mezi náhrobními kameny

68%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7.5
Moc pěkný film s rolí přesně pro Liama Neesona. Je to jeden z jeho nejlepších filmů tohoto ražení. Dobrá zápletka, řádně zvrhlí a odporní protivníci, kterých vám není líto ani když Liam bojuje na straně překupníků s drogami. Velmi hutná atmosféra, pěkné tempo, málo chvilek u kterých by se divák mohl nudit.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Neesonovi takovéhle role fakt sedí, ale u mě tenhle detektivní thriller moc nezabodoval. Závěr v baráku je parádní, ale do té doby spíš průměr.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tak tohle je zřejmě neúchylnější prasárna, co jsem za poslední dobu viděl. Odporně zvrhlý film noir s mimořádně výborným Liamem Neesonem má hodně husté scény, velmi odporné padouchy a dokoukání finále bylo na hraně fyzických možností. Podívaná pouze pro pány.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
9
Mile rád se vydám proti proudu, neb tento film mi nehorázně sedl. Možná jsem se nechal strhnout nádherným vizuálem nebo atmosférou. Možná jsem potřeboval zase něco drsnějšího a temnějšího, což jsem po právu dostal. Mezi náhrobními kameny je poctivá kriminálka, která Liama Neesona staví do role ostříleného soukromého detektiva Matta, který rozjíždí pozoruhodnou pátračku po únoscích žen, kteří ale unesené neradi vrací živé (a v celku). A to více než poctivou, protože Matt, co se rafinovanosti týče, není zrovna Colombo, nebo Holmes, ale obyčejný chlápek, co sice má za ušima, ale na vše přichází svojí pílí a trpělivostí, nikoliv koloběhem šťastných náhod. Přestřelky jsou surové a realistické a Scott Frank vše drží ve svých režijních a scenáristických mantinelech, aby vše fungovalo. Nevýhoda tohoto filmu tkví převážně ve dvou věcech, první je, že finále už onu rafinovanost obchází a spíše se se štěstím vyřeší samo, další věcí je poměrně zbytečná postava černého chlapce, který je zde spíše do počtu a scény s ním děj zbytečně zdržují. Zbytek ale šlape jak má a Liam si připsal další postavu, za kterou ho budu mít rád. 90% je možná trochu moc, ale jak jsem zmínil na začátku, tak film nehorázně sedl.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Určitě mě tento film nepohltil tak, jak jsem očekával, ale na druhou stranu hodně slušná krimi do které Liam pasuje jako prdel na hrnec. Za zkouknutí to určitě stojí, ale podruhý to už vidět nechci a ne kvůli tomu, že vím jak to dopadlo. 62%
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
6
Ono to je dobré, né že ne. Ale čekal jsem nějakej mindfuck, Scott měl trochu přitlačit na pilku. (Víc se ponořit do temnoty).
wop
wop
1 716 bodů
7.5
Atmosférou a pojetím velmi podobné filmu 8 mm (1999), ovšem
  • Liam Neeson
  • hrobník
  • charaktery únosců
  • úplně zbytečný malý černošský pomocník
  • nepřekvapivý konec
Pajmen
1 204 bodů
5
Hraje Liam Neeson, ostatni kolem snad ani nejsou herci. Jediny Ray se zdal byt ve svy kuzi. Je to pribeh, kde Neeson opet vyrizuje ucty po svem, tentokrat ale nebyl unesen nikdo z jeho rodiny, protoze ji nema. Slaby prumer.
Pája DJ
Pája DJ
681 bodů
6
Po úspěšné trilogii akčních 96. hodin přichází Liam Neesen opět v jeho typicky netypické roli a oproti předešlým akčním filmům přichází nyní s kriminálním thrillerem, která oproti předešlému se svojí akčností poněkud pokulhává a budete ji tak v daném snímku jen těžko hledat. Za postavou bývalého policisty a alkoholika se skrývá muž, který má stále své morální zásady a smysl pro spravedlnost. Původní zakázka a případ, kterého se zhostí, však není takový, jak se na první pohled zdálo.
Tombo
Tombo
147 bodů
5.5
Liam Neeson je expolicista co přestal s chlastem, rozdává méně ran, ale jako očko bez licence stále badass. Jo, s tímhle chlápkem bych nechtěl po telefonu vyjednávat ani cenu kila vodňaského mraženého kuřete. Temný děj tohoto dramatu si mne podal od první vteřiny až do konce, byť malinko rozplizlého. Náročného diváka neuspokojí, ale pokud byl Taken vaše krevní skupina a Taken 2 zklamání, pak si hádání co asi bude v Taken 3 (2015) můžete zkrátit zajímavou procházkou mezi náhrobními kameny.