Hledá se Dory

72%

Komentáře a recenze 61

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Mistři animace v praxi. Tady se po technické stránce nedá vůbec nic vytknout. Film je sice nádherný pro oko,ale vaši duši nepohladí. Je to hlavně kvůli postavě Dory,která svým chováním jen těžko může získat nějaké sympatie. Ono je to ze začátku možná legrace sledovat jak stále zapomíná,ale na hodinu a půl je velmi slabý nápad. Vedlejší postavy filmu hodně prospěli - konkrétně Hank.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Perfektní animák, líbil se mi srovnatelně s filmem Hledá se Nemo, možná i o trošku více. Animace je skvělá a celý film je lahoda pro oko. Příběh propracovaný, trošku akční i dojemný.. Prostě animák, jak má být. U Pixaru jsou mistři ve svém oboru.....
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Je to samozřejmě o dost slabší než skvělá jednička, a to z několika prostých důvodů. Za prvé se v podstatě kopíruje totéž, pouze s tím rozdílem, že se v průběhu neustále hledá každý s každým a že motiv putování skrze bujarý oceán zcela vymizel na úkor plácání se na tom samém místě. Za druhé, Dory je sice funkční vedlejší postavou, která svou přiblblostí vhodně doplňovala zamindrákovaného Marlina, ale jako hlavní tahoun začne po chvíli nudit a po delší chvíli už je, řečeno v nadsázce, na pěst. A za třetí došlo k nebezpečnému úbytku kvalitních vedlejších postav, ze kterých si skutečné sympatie získá pouze chobotničák Hank poslepu řídící nákladní kamión (hodně mě zklamala neúčast akvarijních rybek ze Sydney). I přesto všechno je to ale pořád uspokojivě funny, neustále se něco dějě (až na chvíle povinného moralizování a dojímání) a závěrečná akční vsuvka alá Počátek doplněná What a Wonderful World je dokonce, řečeno bez nadsázky, jednou z nejpovedenějších scén celého roku. Jestli další díl, tak ale jenom se zcela novým konceptem a s nedostižnými veterány původního filmu, který si narozdíl od Dory pamatujeme a nedáme na něj dopustit..
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
10
Možná mě teď někdo bude nenávidět- Ale druhá nejlepší pixarovka a jeden z nejlepších filmů roku 2016. Pixar je zpátky ve velké formě a vypadá to nádherně. I když strach byl přítomen před začátkem filmu jsem si to hodně užil a už když se objevilo logo Disney se mě chytil nostalgický vítr. Nové postavy jsou skvělé (Hank a náckovští tuleňi vítězí), Animace je taky skvěá a dabing- No dobrý tah předabovat Sigourney Weawerovou Markem Ebenem. A potitulková scéna je taky skvělá.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
6
"Mimochodem přeplavávat oceán by se mělo za život jen jednou!" Inu a asi podobný názor mám na nemoverse. Chci tím říct, že veškerý sequel je zbytečný! Navíc o to více odsouzený k neúspěchu, když na něj čekáte 13 let! Koho tohle napadlo.. Mně byly tři roky, byl jsem na tom v kině, jako malý na kazetě jsem si to pouštěl snad denně. Nikdy nezapomenu na ten vizuál oceánu z plátna. A přesně v tom je jeden z největších negativů tohoto filmu, tady moře není. Příběh je daleko komediálnější (Nemo měl hódně depresivní úvod) a nevsadil na kouzlo podmořského světa a jeho tvorů, nýbrž zkusil vytasit nějaký akvarijní svět. Takže prostě nemáte ten nádherný vizuál, tu práci se stíny v oceánu. Postava Dori, která plnila roli komediálního nahrávače se měla zhostit hlavní role. Takže pro účely filmu zkusily dát postavě hloubku, vytvořily jí tragický zážitek z dětství a je to. Nebo ne? Dori jako postava mi přijde, že vůbec nefunguje a to její zapomínání už je ohraná písnička a několikrát mi až nabourávala chod toho děje. A jakoby si scénáristi s touhle částí její povahy vůbec nevěděly rady, zapracovávaly to tam divně. Hlavní příběh není tentokrát tak nosný a ani zdaleka tolik strhující. Vůbec nám to neodkrývá ty různé kultury (pokud jste to nevěděli, tak škeble mluví), ale to je zase důsledek toho, že nejsme v oceánu. Emotivní vygradování nečekejte, naopak bych řekl, že přišlo hodně z ničeho nic... Nenávidím, když se spolu s dabingem do filmu přidávají i ty počeštěné prvky! Je divný lokalizovat ten dabing, tedy že slyšíme Marka Ebena.. Sázka na emoce diváka je tady tolik laxní.. Tolik kladů, co miluji na prvním filmu je tady pryč.. Velká sázka na nostalgickou vlnu, ale za mě ve výsledku prohra ve velkém stylu! Doufám, že za dalších 13 let se nedočkáme velkého vábení na "finální díl veleúspěšné série, který konečně završí trilogii - ala Hledá se Marlin". Miluji původní film a ani tohle klopýtnutí mi ho nemůže zkazit! 55%
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Jak už to bývá, pokračování dopadlo hůře, než jeho předchozí díl. Ovšem neměl to lehké, protože Hledá se Nemo patří mezi klasiku, ale dokázal to mile akceptovat. Příběh je chvílemi podobný tomu z prvního, ale má plno vlastních nápadů, takže rozhodne stojí za to se podívat. PS:Kdo viděl Hledá se Nemo v dabingu, bude zde potěšen, dabéři jsou úplně ti stejní, takže super.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Nemo je originál, Dory se v tom už jen plácá jak ryba na suchu. V podstatě bez výrazných vtipných scén s průměrným scénářem a typickou pixarovskou animací. 56%
avenis
avenis
8 145 bodů
10
Když se hledal Nemo, nemohla jsem se toho kresleného oceánu nabažit. A ted, když se dostala do maléru Dory, užívala jsem si to neméně. Všechny ty rybky a rybičky jsou opravdu jako živé. A perfektní dabing především Barbory Munzarové je prostě famózní. Moje stálice ve filmotéce. (20.8.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Zas musím konstatovat jako už tolikrát, že "nastavovaná kaše" je dobrá maximálně tak s volským okem, ale ne ve filmu. Špatný film to samozřejmě není, ale je horší než ten první. A zapomnětlivost Dory bych vydržela tak půl hodiny, ale ne 95 minut! Chobotnice jménem Hank je skvělá. (Možná mi to tak přišlo proto, že můj oblíbený americký herec je Tom Hanks! :-)) Doufám, že v Pixaru nechystají další pokračování "Hledá se Marlin"!
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Nový příběh ze světa pixarovských rybiček a dalších mořských tvorů, díky kterým i malé děti znají jména jako klaun očkatý nebo bodlok pestrý. Tentokrát se příběh točí kolem Dory, která zašátrala v děravé paměti a začala si vybavovat střípky ze svého dětství včetně ztracených rodičů. A vydala se je hledat. Příběhem i provedením pro mě srovnatelné s jedničkou, synek to ocenil dokonce mnohem víc, protože tady byla opravdu především legrace bez těch srdceryvných scén s mrtvou maminkou a sourozenci, které jeho citlivé srdéčko zasáhly hned na začátku předchozího Hledá se Nemo. Oba filmy mají navíc i překvapivě velmi dobrý český dabing (nahrazení Sigourney Weaver ve skutečné roli vyvolávače v akváriu Markem Ebenem teda ale pobavilo;-)).