Soudce

76%

Komentáře a recenze 36

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Ačkoliv se Soudce odehrává většinu času v soudní síni,tak není podmínkou mít tento druh filmů rád. Stále je zde totiž dějová linka zaměřená na vztah otce se synem a ta je tak výborná,že s přehledem utáhne zbytek filmu. Herecky nabité obsazení táhne především duo Downey Jr. a Duvall jejichž vztah působí uvěřitelným dojmem. Kvalitní film,který nejspíš nesedne každému.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Moc hezký film. Hlavní dějová linka je rozložena spravedlivě na vztahové, či rodinné problémy, zejména mezi rodičem a potomkem a soudní spor ohledně zabití kriminálníka soudcem. Perfektní drama doplněné dobře zvolenou hudbou a skvělými výkony hlavních protagonistů. Tento film náladu rozhodně nepozvedne, ale je skvělý.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Ještě jsem se nerozhod, jestli to bylo jen zoufale nudné, nebo svou povrchností, sterilitou a klišoidností vyloženě tupé. Nedostat se s emocemi a myšlenkami během dvou a půl hodin za průměrnou epizodu Matlocka je ale rozhodně na pováženou a dělá to tenhle film ze všeho nejvíc obludnou ztrátou času.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Právnické rodinné drama. Na první pohled šílených 140 minut mi uteklo celkem rychle. I díky tomu, že Downey i Duvall ze sebe dostávají to nejlepší. Je fakt, že scénář není rozhodně z kategorie top, ale výsledný dojem z filmu je u mě prostě hodně pozitivní.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
tenhle film dává vzpomenout, že americká kinematografie není jenom Iron Man, Spider Man a jiný pošahaný man, ale také Jako zabít ptáčka, Verdikt a Na zlatém jezeře. Spojení Downey - Duvall funguje velmi dobře a i další herci jako D´Onofrio nebo Thornton mají co říct. Takhle, ne že bychom tenhle příběh už párkrát neviděli, ale scenárista neshazuje divákovu inteligenci a vše vede nehollywoodsky ke zdárnému konci. Kvalitní áčko.
lamps
lamps
15 156 bodů
6.5
Soudce je rozhodně kvalitním filmem, který pracuje povětšinou se skutečnými emocemi a je ozdoben skutečně brilantními hereckými výkony, díky nimž se sleduje stejně hladce jako letecké piruety růžových slonů po užití LSD, avšak s příchodem závěrečných titulků naplno protne pohodovou filmařinu nepříjemný fakt, že tato jedinečná tvůrčí sestava si zkrátka zasloužila něco víc. Downeyho roztěkaný egoistický frajer je neodolatelný, ale bohužel představuje jediný vzpurný a markantní prvek v jinak přesně odměřeném procesu, kde jsou osudy vedlejších aktérů irelevantní, zatímco vývoj dramatického vztahu mezi dvěma ústředními postavami je pro změnu filmový precedent jako vyšitý. Duvall předvádí samozřejmě famózní výkon, ale Downey je zkrátka více vidět a dodává příběhu větší šťávu. Vše probíhá i končí tak, jak má, ale ta násilně protlačovaná pointa s nálepkou "rodina nade vše" mi do celkového kontextu přecpaného bezcitnými rozsudky, výčitkami a generačními spory zkrátka vůbec neseděla... Nebo tedy s přítomnými svědky dost okatě manipulovala..
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Skvělá herecká jízda Downeyho, Duvalla a Thorntona. Čekal jsem ten typickej film ze soundního procesu, ale dočkal jsem se trošku něčeho jiného, takže milé překvápko, kde se do poslední chvíle neví jak to dopadne. 72%
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 873 bodů
7
Tento film má dvě velká plus a jedno velké mínus. Plusem je Downey a jeho charisma + hodně negativních rozuzlení ve filmu. Lépe řečeno - je to ten typ filmu, kde dochází k mnoha zvratům a milníkům, které v tomto filmu většinou končí špatně, což není úplně v každém filmu. Snad jen závěr měl trochu nádech odpuštění a smíření, ale jinak je film krásně negativistický a to se mi líbí a hodně si toho vážím. Horší je, že je celý příběh roztahaný na nějakých 140 minut a to už bylo přes čáru. Fanouškům soudních a rodinných dramat určitě doporučuji!
marie-kolarova
marie-kolarova
2 829 bodů
7.5
David Dobkin natočil na pozadí soudního procesu drama o vztahu otce a syna. Na obou dvou je vidět jak uvnitř skrytě touží po vzájemném respektu a úctě. Jejich tvrdé palice jim však dlouhou dobu bránily přijmout jeden druhého takové, jací jsou. Až ztráta některých jistot v kombinaci s postupujícím věkem a přibližujícím se horizontem vlastního konce jim pomůže v návratu jednoho ke druhému. Slabinou filmu je lehce přepísknutá stopáž a pak některé vedlejší motivy, kde režisér zbytečně tlačí na city.
harry456
harry456
2 437 bodů
6.5
Snímek Soudce si kladl vysoké ambice. Bohužel si režisér David Dobkin ukousl trochu větší sousto. Naštěstí měl na pomoc perfektní obsazení, příjemnou hudbu Thomase Newmana a plynulou kameru Janusze Kaminskiho. Scénář se povedl pouze zčásti, avšak citové momentky jsou vydařené a hercům je dán osobní prostor. Avšak občas až příliš velký. A tomu svědčí i zdlouhavá stopáž, při níž nejde zaručit, že se v některých částech nebudete nudit.