Byzantium - Upíří příběh

63%

Komentáře a recenze 19

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Upířina trošku jinak. V pomalém tempu vyprávěný příběh o dvou dívkách, které se motají světem a jsou rády, když přežijí následující den. Ale upřímně si raděj dám podesáté Interview s Cruisem a Pittem než tuhle story, která zpočátku vypadá dost zajímavě, ale po čase prostě nudí. Body navíc za fak hot Artenton. 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5.5
Říkal jsem si, že spojení režiséra Neila Jordana a mých oblíbených hereček Saoirse Ronan a Gemmy Arterton v notabene upírském příběhu nemůže dopadnout blbě a ejhle. Místo zajímavého filmu jsem dostal velmi vleklý nezajímavý příběh s neparosto nezajímavými postavami a bez atmosféry. Jediné, co tam bylo dobré byly kostýmy a hudba. Promarněná šance a zklamání.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Tohle je přesně ten film, na který bych se asi normálně nikdy nekouknul, a kdyby jste mi řekli, že se mi bude líbit film o upírech, tak se vám vysměju do ksichtu, jenže tady vůbec nejde o upíry, tady jde o dvě "sestry" nebo matku a dceru jak chcete, který vypráví svůj příběh zrození a vysvětlují, jak se stali nesmrtelnými a jakou cenou za to musí platit. Famózní dílo, které se pyšní malým hodnocením, protože od toho lidi čekali týnejdž vyvražďovačku nebo něco akčního. Tohle je ale skvěle odvyprávěné složité drama, které staví na atmosféře a hereckých výkonech. Gemma hraje božsky od začátku do konce a Saoirse jsem si rychle oblíbil. Její hra na piáno je úžasná. Do toho přišlo pár gore momentů a já jsem spokojen. Jinak na Byzantium jsem kouknul jen kvůli Warrenovi Brownovi, který se tam objevil asi na 3 minuty, ale nakonec mi to vůbec nevadilo. Miluju krvavý vodopády. 80%
blazma
blazma
4 928 bodů
6
Příběhy o upírech mám docela v lásce, přeci jen tady s námi jsou historky o těchto horrorových démonech strašně dlouho a měli tolik podob, že se v tom člověk ztrácí. Jenže když narazíte na některý co se snaží aspoň lehce vybočit z řady toho upírského stereotypu, hned se vám zapíše do paměti. Tak nějak jsem to měl s tímto filmem. Žádný krvák, spíš řešíte strasti dvou dívek, které jsou ve světě upírů, kde být ženou a ještě k tomu upírkou je pro jejich druh velmi nebezpečné. Jenže ony si dokázali poradit. Poměrně zajímavé drama s touto scifi tématikou bylo příjemné sledovat, nic méně na opakované koukání to rozhodně nebude, stejně tak to ani není film, který by jste hned doporučili, kdyby po vás chtěl někdo film o upírech.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
6
Upírská story trochu jinak. Pochmurný děj, ponurá atmosféra, další podobné přívlastky bych mohl přiřazovat k filmům, ve kterých jsem viděl Saoirse Ronan. Takové filmy se mi líbí, nejsou sice nějak výborně hodnoceny širokou veřejností a neoplývají většinou velkým rozpočtem, ale mě tento trend baví. Zajímavý příběh o upírce tak nějak na jiný způsob. Upíří báchorky jsou mi blízké a proto jsem byl natěšen. Očekávání se mi dá se říct splnilo, ale nevím jestli je dobře, když největší pozornost u mě poutal výstřih božské Gemmy Arteton. 60%.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Hezky atmosférická podívaná o upírech se zajímavým příběhem i postavami, jenže bohužel místy se vleče a něco podobného už tu přeci jen bylo a lépe, dokonce od samého režiséra, na druhou stranu po všech nedávných "stmíváních" lehce potěší.
Jiřík54
Jiřík54
1 452 bodů
7.5
Velice zajímavý upírský film vyprávěný ve dvou rovinách - historické a současné, kdy se postupně divák dozvídá další střípky, které se postupně skládají v celý příběh. Film má zvláštní zasněnou atmosféru s prudkými střihy mezi drsnou Clarou - Gemma Arterton a milosrdnou Eleanor - Saoirse Ronan. Chápu, že pro diváky přesycené upířími filmy a seriály možná nezáživné, ale v rámci žánru velmi přesné.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
6
Neil Jordan se vydal na tenký led. Vstoupit na půdu tématu, který zahltil mainstream a snaha uchopit ho jinak, navázat na úspěšné Interview s upírem, bohužel, nevyšla. Mám dojem, že z toho filmu i pozorný divák odejde s pocity rozpaků a v lepším případě i s usilovnou snahou rozklíčovat, proč ten film tak nějak nefunguje. Škoda.