Balada pro banditu

74%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Zvláštní dílko plné krásných písniček. Filmu nemám moc co vytknout a na to, že muzikály opravdu nemusím, tak se mi to hodně líbilo. Škoda, že to nebylo jen z období Nikoly Šohaje, protože prolínání s novější dobou mi přišlo lehce zmatečné. Celkově 70%.
Fingon
16 886 bodů
4
Polovinu doby jsem měl dojem, že sleduji takový malý československý Woodstock. Druhou polovinu jsem se docela nudil, což je škoda - Provázek totiž vůbec není špatný, i když ho znám jen ze současnosti...
avenis
avenis
8 056 bodů
10
Kdo nechodil na Provázek a přesto se mu film líbí, zasluhuje uznání. Tahle filmová trampská hra na divadlo si paradoxně na nic nehraje. Poetika střídá realitu současnosti a mininalistické rekvizity navozují asociace z vlastních dětských her. Pro mne je Balada srdeční záležitost. Mimochodem Bolek Polívka v této době ještě štíhlý a pohledný, v tomto roce v červnu zplodil s Evelínou Steimarovou dceru Annu. (3.12.2013)
kawa
3 388 bodů
7
zajímavé zpracování původně divadelní hry brněnského Divadla na Provázku. Mnohé z protagonistů tento film proslavil. Bittová, Donutil, Polívka.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
Film jsem ještě neviděl... každopádně Divadlo Husa na provázku je zřejmě to nejlepší, která znám... už jenom ta sestava - Donutil, Nový, Pecha, Polívka, Bittová. Kocourek, Rudy Kovanda :-). Kdyby se do filmu zapojil i třeba Jiří Kodet (což je asi prakticky nemožné) byl by to pro mě obrovský český filmový ráj.
miza
miza
2 336 bodů
7.5
Tak toto zpracování Olbrachtovy povídky je klenotem naší divadelní tvorby.A je moc dobře,že bylo i natočeno na filmový pás.To co dokázalo divadlo Na provázku bylo pokaždé něco uchvatného a velký zážitek.Jsem rád,že jsem žil v této době kdy toto divadlo bylo skvělé.I když dnes je jeho úroveň stále na nejvyšší metě.