U Konce světa

72%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Do třetice všeho dobrého. Osvědčený recept opět zapůsobil a já jsem maximálně spokojen. Spojení Pegg - Frost - Wright je pro mne už taková záruka kvality. Teda až na ten závěr filmu. To už mi do mého vkusu vůbec nesedlo a docela mě to i zklamalo. No, ale nemůžu mít přece všechno.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
6
Vše, co bylo na Wrightovi zábavné, už je zde odfiltrováno někam do pryč. Zbyla jen namachrovanost, prázdná gesta, bezradnost, jak dát ději důvod ještě pokračovat. Nabízí se, že tenhle film natočila robotická kopie Edgara Wrighta. Vzpomínky zůstaly, ale duše zmizela. A natažený stupidní konec je poslední hřebíček. Mám hodně co dělat, abych našel důvod pro třetí hvězdu. 2 a 1/2
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Až moc to chce být vtipné. Zatímco Soumrak mrtvých byl chvílemi fakt ultimátní nářez a Hot Fuzz skvělou parodií, tak nejnovější dílko trojky Pegg,Frost a Wright je (jak jen to říct) fakt nuda, která má nějakých zajímavějších scének hodně pomálu.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Opět nezklamali. Nejenže znovu diváka zahltili po dobu 110 minut výbušným, nekompromisním a nespecifikovaným humorem, ale také velmi úspěšně navázali na svůj trend odvážné parodie na všechno, co se jim při psaní scénáře v hlavách namane. Již si vzali na paškál zombie horory a akční kriminálky, aby tentokrát nakopali do zadku všechny "revoluční" tvůrce science-fiction, jejichž příběhy už dobrých pár let často nemají s originalitou nic moc společného. První půlka coby čistokrevná komedie funguje výborně především zásluhou notně svérázného Peggova Garyho, který skrze vyprázdněné pivní půllitry atakuje pozici nejlepší Simonem vytvořené postavy vůbec, zatímco ta druhá ve znamení mimozemského spiknutí, robotů s modrou krví a stálé přítomnosti ohromného nadhledu a skvělých gagů je již dokonalou žánrovou jízdou, kterou snad každý od tria Wright-Pegg-Frost netrpělivě očekával. Udělat si ze všeho srandu a dávat absurdní rozměry i samo o sobě absurdním věcem se ne vždy vyplácí a má to pochopitelně svoje mouchy, ale zabaleno do pivního maratonu a zahráno pěticí nesmírně sympatických ožralů to prostě nemohlo dopadnout špatně :D A taky že nedopadlo..
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7
Zaručeně průšvih pro ty, co mají díky předchozím dílům Cornetto trilogie ty největší očekávání. Edgard Wright bohužel v poslední době začal místo vymýšlení nového, vykrádáním sama sebe a jeho střih, ani prolínání záběrů už asi moc neoslní. Proto jsem se těšil na příběh a ten byl... celkem fajn. Je zajímavé sledovat, jak se příběh z komedie přesune až drasticky v ujetý scifáč, který neví, kam má jít. Ostatně prvotní nápad (Dát si v jednom městečku ve všech hospodách pivo) by si bohatě vystačil jako kraťas. Takhle je to občas moc dlouhé, málo vtipné (jsou tam tak 2-3 dobré vtipy) a trochu utahané (po 4 hospodě už vám to tak moc boží nepřijde). Ze zpětného pohledu to vypadá, že se mi film nelíbil, což není pravda. Jen je to od Wrighta trochu úkrok zpět a jinam. Je už jen na vás, zda li couvnete s ním.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Začátek je uplně luxusní, Simon Pegg hláškuje ten svůj britskej humor jako o život, fakt jsem se smál a to se moc často nestává. Po zhruba 45 minutách začal menší útlum, kam se celej film začal odvíjet mě trošku vadilo, ale původní myšlenky se furt drželi, alepoň že tak. To sci-fi mi tam prostě nepadlo. Martin Freeman toho taky moc nepředvedl a to jsem se na něj těšil. Určitě ale super nápad navštívit 12 hospod a v každý si dát pivo, musím něco podobného zorganizovat :-) 78%
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
6
Myslel jsem si, že půjde o stejnou jízdu jako v případě Shaun of the dead a Hot Fuzz, ale bohužel se stejná jízda nekonala. Simon Pegg už nám stárne a jako by se stárnutím přicházel o smysl pro humor. Za celej film vyslal asi jen dvě hlášky a zbytek obsazení taky není nic extra, Frost hraje až moc vážně a moc mu to nejde, ta role mu nesedla. Další věc, která mě docela srala je, že to vykrádá to nejlepší z výše zmíněných filmů. Nic převratného Wright nevymyslel a je to vlastně pořád o tom samém, až na to, že místo krve všude cáká inkoust, ale abych jen nekritizoval, tak jsou tu dvě věci, které mě na filmu vážně bavili, a to byli bitky, které byli vážně skvělé a dokonce se mi zdálo, že měli smysluplnou choreografii a bavil sem se u nich a další věc jsou ty efekty, které jsou vážně boží, ale bohužel to je tak všechno co film nabídne. Možná to bylo velkým očekáváním, ale jsem z World's End zklamanej. 60%
Toren
Toren
5 165 bodů
8
7/10. Cornetto trilogie je za mnou. A poslední skládanka zapadla. Vždy mě u filmů Edgara Wrighta zaráží, s jakou energií dokáže natočit na papíře relativně obyčejné výplňové scény a jak je v jeho podání cool takřka cokoliv, co postavy ve scénách dělají. Má to švih, má to řízlé dialogy a absurdní zápletku, která zmutovala hned do několika žánrů. Jen je škoda, že jsme v minulosti viděli, že to jde dotáhnout ještě k větší dokonalosti. Ale i tak parádní věc!
kilby1989
kilby1989
4 397 bodů
6
Ze začátku ve směs slušná sranda, navzdory britskému axentu a suchýmu humoru :). Pak se to začalo nějak zasekávat dějově a až moc opakovat. Pořád to samý... Figh-honba za pivem-fight-honba za pivem, to trochu ubíralo na celkový plynulosti filmu a hlavně díky tomu ke konci už celkem znatelně nudil. Škoda škodoucí... 58%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
4.5
Asi jsem z jiné planety, ale tato sci-fi komedie mě opravdu nezaujala, ani nepobavila ( koukám samé dobré ohlasy i u kritiky). Nepochopil jsem podstatu proč, kromě toho, že cílem asi bylo: prostě napíšeme „vtipnou zábavu“. A to byl možná kámen úrazu. Smíchu minimum, stále na jedno brdo a kromě výborných herců nic dál. Přitom u podobných filmů zejména Jednotka příliš rychlého nasazení (75%), či Scott Pilgrim proti zbytku světa (80%), ( stejný autor scénáře a režisér) jsem se dobře pobavil a tenkrát mě to zaujalo. Jenže každý den nemusí být posvícení.
  • herecké obsazení
  • příběh, námět a styl opakujícího se humoru, nikam se to neposunulo