Škatuláci

64%
Škatuláci
Plakát traileru
V Sýrečkově není radno vycházet po setmění. Z podzemních doupat vylézají podivní tvorové zvaní Škatuláci, kteří kradou vše, co jim přijde do rukou. Jednou prý dokonce ukradli malého kluka! A právě tenhle ukradený klučina vám v dobrodružném a zábavném vyprávění prozradí, že to všechno jsou jen bohapusté lži a kecy v kleci. Tvůrci filmů Koralína a svět za tajnými dveřmi a Norman a duchové zase jednou popustili uzdu své vizuální fantazii a stvořili svět, do kterého se rád vydá každý. Každý, s výjimkou pana Chňapala. Tenhle nerudný chlap s alergií na sýr má se Škatuláky nevyřízené účty, a proto jim ani na chvíli nedá pokoj. Když je zrovna neloví, tak je aspoň pomlouvá. Tihle krabicoidní tvorové, nosící místo oblečení krabice od všeho možného, jsou ale velice plaší, a kdyby nepotřebovali kovové součástky pro svá udělátka, nikdy by své podzemní království neopouštěli. Lidí se bojí a drží se od nich co nejdál. Jedinou výjimkou je kluk jménem Vejce. Toho však za člověka nepovažují, protože ho jako mimino našli s krabicí naraženou na hrudníku, takže to logicky musel být taky Škatulák. Protože kořeny se zapřít nedají, podniká Vejce víc a víc dobrodružných výprav do světa lidí. Na jedné se seznámí s ďábelským plánem pana Chňapala, kterému představitelé Sýrečkova za pochytání všech Škatuláků přislíbili bílý klobouk jakožto symbol nejvyšší prestiže. Škatuláci potřebují pomoc. A ta přijde ze zcela nečekané strany. Jen aby nebylo pozdě. (CinemArt)



Recenze: Škatuláci

Kinobox.cz
40%

Taková Nightmare Before Christmas (režírovaná člověkem, který založil Laiku) je totálně ujetá, ale přitom chování většiny jejích hrdinů dává smysl (nebo je jasně řečeno, že jsou to magoři). V kontrastu s tím jsou Škatuláci jen náhodná změť hezky animovaných scének (které v původním znění namluvili docela slavní herci, ale u nás je film samozřejmě dabovaný).


Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Škatuláci jsou ukázkou lásky k řemeslu. Jde vidět, že u Laiky nejsou peníze na prvním místě. Oni hlavně chtějí tvořit originální animované filmy, které jdou proti zajetým tradicím. Okouzlující animovaná stránka sice vyhrála nad tou příběhovou, ale to neznamená, že mne snímek neokouzlil. Dojemné, drsné a originální.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Tak trošku divný a nevkusný. Hvězdička za pointu a hvězdička za tu práci to celé zanimovat. 37%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
7
Konečně někomu nejde ve filmu jen o peníze, ale i o něco jinýho. Třeba klobouk. Pointa: nápad z Monty Python, ale nechci předbíhat a nic prozrazovat, ale asi si ten fór vypůjčili. To nevadí, protože neotřelý
  • animace
  • příběh
  • katarze by si zasloužila pohádkovější řešení u většiny postav a včetně motivací

Dodatečné informace

Původní název:
The Boxtrolls (více)
  • USA Škatuláci
  • USA The Boxtrolls
  • USA Here Be Monsters
Premiéra v ČR:
23. 10. 2014
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
60 mil. USD
Tržby:
108,26 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Škatuláci je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch