Hunger Games: Síla vzdoru - 1. část

67%

Komentáře a recenze 72

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Stále ještě dobrá podívaná.. scénář se nám už mírně komplikuje, je to ale stále akční, navíc tedy i trocha romantiky. 13. obvod je za mě dobrý tah. Stále je to rebelské, boj proti drsné vládní garnituře.. U Hunger games jsem se nikdy nenudil, byť to není žádná velká filmařina..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Kdy se stalo, že hloupé filmy naprosto přestaly chtít být zábavné? Kdy se nám to takhle vymklo z rukou? Děje je v tomhle dílu Hunger Games sotva na desetiminutový prolog, hlavní hrdinka v důsledku svou "pasivní aktivitou" nevysílá jiné signály než Bella ze Stmívání a primitivní kritika médií a jakési legračně přetažené megatotality se za tři filmy a šest hodin neposunula ani o píď od premisy. Když vám po hodině sledování dojde, že ten film prostě nezačne a bude jen převážnělou a vtipně povrchní hromadou špatně napsaných slov, je to problém.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Plno nějakých propagandistických keců a chvilka akce. Navíc se všichni pořád tváří jako by hráli v prvotřídním dramatu. Tahle série je definitivně v kopru.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Nikdy nepochopím, jak se mohlo třetí a čtvrté pokračování, které by mělo běžet najednou takhle zvrtnout. Oproti dějem a akcí nabité a nepřekonané dvojce jsou tyhle pokračování dokonale natočenými filmy, kterým ovšem strašně škodí přemrštěná stopáž. Síla vzdoru 1. část není špatný film, ale samostatně to vlastně není nic.
sabule
14 227 bodů
7.5
Hunger Games je nabitej film a vůbec se při jeho sledování nenudíte.Jennifer je pěkná kočka a po dlouhý době je to neokoukané téma,kdy nevíte jak to všechno dopadne.Doporučuji shlédnout i ostatní pokračování tohoto filmu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Tady jsem očekával něco novějšího, avšak je to stále dokola bez překvapení. Jednou vidět a dost.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
6
Film spravil všetko správne až na jednu vec. A to bol dej. Bolo to nudné.
Matli
Matli
8 300 bodů
2
Nudnější a nudnější, jestli to takhle půjde dál, tak to bude rozsáhlej monolog slečny Lórencový o ptákovi s reprákem. Hvězdičku dávám za Woodyho Harrelsona a Donalda Sutherlanda. 16%
avenis
avenis
8 145 bodů
8
Účel světí prostředky. Katnis přežila druhé Hladové hry a Peeta je držen v Kapitolu. Podzemní hnutí odporu využívá Katnis, která se stává Reprodrozdem, symbolem povstání, ale ona má v hlavě jen to, jak zachránit Peetu... Karty jsou rozdány a všechno je teprve před námi, proto se zdá, že herci tak trochu odpočívají. (28.1.2022)
evismaior
evismaior
4 254 bodů
7.5
Když se člověk podívá na první a druhý díl hned po sobě, tak to docela funguje, jinak by mě ale nesmírně štvalo čekat na pokračování, takže ještě že nejsem takový fanoušek, abych musela hned tehdy do kina. Síla vzdoru vlastně není vůbec špatná, oproti dvěma předchozím dílům se zde upouští od konceptu, kdy děcka hrají vražednou verzi Chodí pešek okolo, případně dospělí dost drsnou verzi Survivora. Zde už nejde jen o hry, ale o přežití celé společnosti 12, resp. 13 krajů i vládnoucího Kapitolu. Snad škoda, že je to tak ukecané,v první části Katniss poznává podzemní působiště 13. kraje, kdy divákovi okamžitě vytane na mysli Sion z Matrixu, navštěvuje válkou zničené kraje, vybírají jí k tomu oblečky a pěkné zbraně a na kameru pronáší plamenná prohlášení střídaná prosbami zajatého Peety. Pak se řeší jeho záchrana a to je vlastně všechno. Jo a Katniss tady zpívá jednu super písničku, kterou nedávno proslavil Tomáš Verner ve Stardance i u těch, kteří Hunger games neznají :-) Hlavní hrdinka je tady jednoznačně přínosem, těmi šatičkami a kecy se nedává zas tak moc ovlivňovat, pořád je to především holka s posttraumatickým syndromem z toho, co musela udělat ve hrách a co viděla v krajích. Pochybuje o sobě, o svojí roli, o svých citech k Peetovi i k Hurikánovi a vlastně i o tom, zda cesta, kterou volí prezidentka 13. kraje v podání Julianne Moore, je ta pravá. A to je vlastně hrozně sympatické.