Nesnesitelná krutost

63%
Nesnesitelná krutost
Nesnesitelná krutost je příběh Milese Masseyho (George Clooney), velice úspěšného prominentního rozvodového advokáta z Los Angeles. Setkání se zatím-manželkou jeho klienta Marylin Rexrothovou (Catherine Zeta-Jones), která se rozvodem snaží získat finanční nezávislost, se pro něho stane novou výzvou. Po procesu, ve kterém se mu opět podaří prokázat svou kvalitu a Marylin Rexrothovou doslova zruinuje, se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. Celý film se nese v duchu velice vtipných dialogů a nečekaných dějových zvratů až k závěrečnému vyvrcholení, které diváky nepochybně zaujme. Nesnesitelná krutost z dílny Universal Pictures a Imagine Entertainment přináší několik z nejuznávanějších osobností, které v současné době ve filmovém průmyslu působí. Od držitele Oscara producenta Birana Grazera (8 Mile, Čistá duše, Grinch) přes držitele Oscara Ethana Coena a Joela Coena (Fargo, Bratříčku, kde jsi?, Big Lebowski) až po jedny z nejatraktivnějších hollywoodských hvězd, které poprvé na plátně zkoušejí svou sexuální přitažlivost navzájem , George Clooneyho a držitelku Oscara Catherine Zeta-Jonesovou.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Další z řady romantických komedií u kterých se dobře odpočívá,ale vysokou školu filmařství v tom nehledejte. Kromě hvězdného obsazení mne překvapilo režisérské duo. Coenovi bych v této žánrovce nečekal a je škoda,že se do ní nesnažili přinést něco nového.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Zábavné to je, což o to. Bohužel ale taky dost průhledné. U těchhle filmů "každý podráží každého" považuju za důležité, aby ty podrazy byly alespoň trochu neočekávané a překvapivé. Bezvýhradně sladký konec tomu také neprospívá. Nejslabší Coeni.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Miles Massey (George Clooney) je špičkový rozvodový právník, který vždy vyhrává. Zůstává za ním vždy jeden zdevastovaný život a jeden amorální vítěz. Tentokrát narazil na tvrdý oříšek. Marylin (Catherine Zeta-Jones) je nádherná zkažená žena, která si vybrala záletného boháče Rexe Rexrotha (Edward Herrman), který miluje mašinky a primitivní blondýny. Jenže Milese si zaplatí právě Rex a Marylin nic nezíská. Miles se do své protivnice zamiluje, jenže to už má Marylin nového pracháče, tupého naftaře Howarda Doyla (Billy Bob Thornton). Překvapivé zvraty a typický coenovský humor zvládnutý s brilantní profesionální úrovní činí společně s hereckým obsazením velkolepou zábavu. Film má však zásadní problém a tím je právě to, že hrdinové nejsou úplně charakterově v pořádku a film ve Spojených Státech tudíž nepatřil mezi hity. Pro festivalové poroty byl však i přes svůj neúspěch příliš komerční. Na druhou stranu Coenovci jsou prostě tradiční značka a jestliže můžete jejich předchozí filmy, tak rozhodně snesete i Nesnesitelnou krutost. V celosvětovém měřítku byl film však nadmíru úspěšný.

Dodatečné informace

Původní název:
Intolerable Cruelty (více)
  • USA Nesnesitelná krutost
  • USA Intolerable Cruelty
Premiéra v ČR:
6. 11. 2003
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch