Hulk

61%
Hulk

Bruce Banner, vědec každým coulem, má všechny důvody ke zlosti na své nadřízené. Jeho převratná vědecká práce, která změnila pohled na možnosti genetické technologie, je zapomenutou a pro jejího autora stále bolestivou minulostí. Jen Betty Rossová, skvělá spolupracovnice a někdejší přítelkyně, se snaží uchránit ho před dalšími střety a konflikty. Stala se totiž svědkem neúspěšného pokusu, kdy Bruce, ve snaze zabránit explozi a zachránit holý život, byl vystaven smrtelné dávce záření gama. Zdánlivě se nic nestalo, ale jednoho dne opustilo Bruceho laboratoř obrovské monstrum. Svalovec známý jako Hulk, který za sebou zanechal jen trosky. Je nebezpečný lidem, ale i celému světu. Armáda a její arzenál jsou uvedeny do stavu nejvyšší pohotovosti. Betty tuší souvislosti, ale ve svém boji o záchranu zeleného giganta i blízkého člověka je téměř osamělá...




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
4
Nic proti režisérovi, neboť Ang Lee patří mezi režisérskou kapacitu, ale zde jeho styl filmového umění snímku spíše uškodil. Převážně první polovina je hodně utahaná a vůbec celkově tomu chybí patřičná energie a komiksový nadhled. I když úplný začátek po dějové stránce lze považovat za zábavný aspekt. Dlouho to však netrvá. Ve druhé polovině je dokonce i vidět, že má scénárista zřejmě rád King Konga, neboť romantický motiv je mu hodně podobný. No považme jen láska k Betty může zkrotit zuřivost takového monstra. Jinak se mimo jiné také probírá další klasický motiv a tím je vztah otce a syna.  Alespoň že se povedlo CGI. Těžko říct jak diváci neznající původní komiks, ale komiksoví fanoušci museli být jistojistě zklamání.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nedotažené, neucelené, ale docela snesitelné. Hlavně velmi rozporuplné. Očividně to mělo být víc než mlátička - mělo to být lidské a oduševnělé. To se moc nepovedlo.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Super zelenáč boduje. Dobře natočený komiksový film. Naprostá dokonalost hraného filmu a animace. Jen ten zbytečně dlouhý začátek.
  • Animace
  • Akce
  • Dlouhý úvod

Dodatečné informace

Původní název:
Hulk (více)
  • USA Hulk
Premiéra v ČR:
10. 7. 2003
Země původu:
USA
Rozpočet:
137 mil. USD
Tržby:
245,36 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch