Báječná léta pod psa

76%
Báječná léta pod psa
V padesátých letech minulého století se pokouší mladý muž o složení zkoušek na řidičský průkaz. Jeho manželka, herečka, je již ve vysokém stupni těhotenství, přesto jdou spolu večer na divadelní představení. Dítě se rozhodne, že právě tady přijde na svět. Je to Kvído, který snad svým narozením dostal do vínku jistou dávku intelektuální schopnosti vnímat svět jako dospělý. Režim nepřeje volnomyšlenkářům a tak se Kvídovi rodiče ocitají bez práce a bez budoucnosti. Do toho přichází invaze spojeneckých vojsk a rodina se stěhuje z Prahy. Tím jejich potíže pouze začínají.



Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4
Film jsem viděl jen proto,že jsem si vybral knihu k maturitě. Dodnes toho velice lituji. Kniha mě vůbec nezaujala a filmové zpracování mě strašně nudilo. Celkově to asi nebylo tak špatné jako mé nízké hodnocení,ale tento kousek prostě není můj šálek čaje.
Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Tento český film mám moc rád, ale nepatří v mých očích k tomu nejlepšímu. Ondřej Vetchý se role zhostil skvěle, také měl k sobě Libuši Šafránkovou, která zahrála skvěle matku, ale pár který spolu tvořili .. prostě mi k sobě neseděli. Příběh je klasický.. komunisti trestají neposlušné..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Hodně nedořešené, hodně nevyužité a je to škoda. Kniha nabízela mnohem víc. Nikolaev ale jako by spíš dodržoval prkotiny typu barvy kopaček hlavního hrdina, namísto aby dal postavám nějaký reálný rozměr. Hezký film na jedno zkouknutí, ale mohlo to být víc.

Dodatečné informace

Původní název:
Báječná léta pod psa (více)
  • Česká republika Báječná léta pod psa
  • Česká republika Cudowne lata pod psem
  • Česká republika Прекрасные годы впустую
Premiéra v ČR:
3. 4. 1997
Země původu:
Česká republika

Podobné


Powered byJustWatch