Království lesních strážců

67%

Komentáře a recenze 20

Dle počtu bodů
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
9
3D animovaný romanticko-dobrodružný snímek svým pojetím určený spíše pro starší děti. Animace je detailní a povedená. Příběh propracovaný, takže se nejedná jen o akci, ale i konverzaci okořeněný humorem. Napínavé dějové zvraty jsou dostatečně vyvážené a přijatelné. Jedná se o další rodinný snímek, který zaujme svou lidskostí a zájmem o přírodu. A v tom je zřejmě záměrný výchovný koncept. Lesní království je plné různých postaviček, na které je třeba brát ohled. Námětově v tom dokonce vyznívá jakoby inspirace francouzského Arthura a amerického Avatara, ale na škodu to není. Naopak. Tvůrci Doby ledové se opět trefili do černého.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Čekám na animák, který mě přejede jako svého času Shrek nebo parádně pobaví jako třeba loňsky Ralph. Tohle je prostě jen další dobrodružství (spíše) pro děti, které sice není úplně infantilní a umí taky solidně pobavit, ale většinu času nenabízí nic než postavy, scénky a hlášky podle několiksetkrát použité šablony.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
dost tazka nuda zamerana hlavne na deti i ked s dost dobrou plejadou hereckych hviezd a par slusnymi akcnymy scenamy. humor je dost nevyrazny a hlavny pribeh je tak neoriginalny ze ma zacal po chvily v dost stvat...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Vizuálně epický animák, který ale potěší i příběhem a vlastně skoro vším! Až na hlavního hrdinu mi tam nic nevadilo. Konečně se v animovaném filmu objevila pořádná dvojice, a to slimák a šnek. Jejich hlášky byli úžasné a Plochoxicht je prostě luxusní xD K tomu se přidal úžasnej třínohej pes Ozzy a vzinkl tu vážně povedený animák se vším všudy x) 85%
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Tak nějak mě tento animák očaroval, nebudu to zbytečně natahovat. protože to ve vás musí takové pohádky prostě probudit, tu děckou stránku a víte, že ten animák je pro vás jako dělaný. přesně takový pocit jsem měl u tohoto filmu.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6
Mnoho scénářů, nebo spíše nápadů, dohromady, ale jako celek je to celkem dobrá zábavka pro celou rodinu. Dokonce některé postavy jsou jako z jiných, už udělaných animovaných filmů.
Chimpanzee21
Chimpanzee21
3 867 bodů
6.5
Já osobně animované filmy až na vyjímky nemusím, proto to hodnotím podle toho co řekne můj bratr (10 let). Zkombinuji své pocity a přídám jeho bylo to dobrý/bylo to na prd ---> z toho vznikne mé hodnocení v %, ale jako podstatný bod animáků beru kouknout jako celá rodina, nebo nedoporučuji koukat vůbec. Proto tento komentář použiji u většiny animáků, jen u opravdových vyjímek hodím něco více obsáhlého. Souhrn: Pro děti ideální.
bidlobox
3 802 bodů
7
Vypadalo to, že to bude další infantilní animovaná nuda, ale dobrý! I když mnoho motivů a nápadů použitých v animovaných filmech a pohádkových story se opakuje stále dokola, je vidět, že to jde udělat tak, aby se divákovo oko neunavilo. Příběh je tak na 50% (nic nového pod sluncem), animace tak na 80%, nápady a vtípky na 75% a máme tu lichotivé celkové skóre 70%. Znovu bych to vidět nemusel, ale dítěti bych se to nebál pustit, kdyby došly síly a inspirace a potřebovalo zabavit tímto způsobem.
saboter
saboter
3 564 bodů
8
Pěkné animace a prostředí přiběh ujde ale dost mi vadilo kopírování Arthura.Kroniky rodu Spiderwicku ale jinak ujde a 3D také.
rkotvald
rkotvald
3 162 bodů
6.5
Další z opravdu dlouhé řady průměrných animáků. Občas se sice najde takový, který mě dostane do kolen (viz Jak vycvičit draka), ale to jsou opravdu výjimky. Jinak na nás studia chrlí spoustu lehce zaměnitelných animovaných filmů útočících na peněženky všech rodičů, kteří si obstarali nějaký ty ratolesti. Nutno říci, že tyto film útočí hodně úspěšně a tak se nemusíme ani náhodou bát, že by jejich příval měl někdy ustát. Království lesních strážců se opírá o klasické pilíře animáků. Odehrává se v kouzelném prostředí lesní drobotiny, obsahuje spoustu zábavných postav (pejsek nebo slimáci), je dostatečně dojemná a především dobro opět zvítězí nad zlem. Jako plus bych viděl opravdu krásnou animaci. Zážitek možná trochu zkazil český dabing, jelikož jsem si nemohl poslechnout například Amandu Seyfried, Colina Farrella nebo například Christopha Waltze. Co se týče žánru, tak průměr.