Herkules: Zrození legendy

43%

Komentáře a recenze 23

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
3
Už při obsazení Kellana Lutze jsem věděl,že film bude sračka a měl jsem pravdu. Tenhle neherec ze stmívání prostě neumí hrát a v tomto snímku to opět dokázal. Akční scény nejsou úplně nejhorší a občas i pobaví. Za to speciální efekty na dnešní poměry velmi slabé.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
2
Film tak okázale a nepochybně špatný, že se jeho existence stává nezvratným důkazem neexistence boha. Protože pokud by na náš vesmír někdo dohlížel, ať už z Olympu, nebo jiného mráčku, tohle by nepřipustil. Dokážu pochopit, že studio chtělo dojit, ale že na dojení najalo Harlina a nechalo ho vyprodukovat tohle, to je nepochopitelné. Nejde vyloženě říct, čím je ten film extrémně nesnesitelný (krom toho že vším), jako spíš že je nezajímavý, nenápaditý a vůbec nevím, čím by zajímavý nebo nápaditý být měl.
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Tak hrozné to zase nebylo. Některé záběry a celý děj mi přišly dost stupidní, ale co bych chtěl od filmu, který se natáčí v Bulharsku. Všichni mluví, jako kdyby je zrovna posbírali v těch nejzapadlejších uličkách Sofie. Čekal jsem že Scott Adkins něco předvede, ale smůla a zklamání. 47%
squirrelpool
squirrelpool
7 016 bodů
2.5
Herkules: Zrození vola Kde si byl když tě svět potřeboval Kevine Sorbo?
blazma
blazma
4 928 bodů
2
Hrůza v jednom roce vyšli dva filmy o Herkulesovi tento a potom více veřejností přijatý s Dwaynem Johnsonem. Nic méně ani jeden u mě neuspěl a tento byl ještě o chlup horší. Zejména kvůli ještě méně zajímavému obsazení, které mi tady prostě vůbec nesedělo. Herkules není jenom o tom mít co nejvíc svalové hmoty, ta postava by měla vypadat, že toho umí daleko víc než jenom uvařit vodu na čaj. Bohužel ne, nic tady nefunguje.
kubas369
4 086 bodů
2
Potenciál tu byl ale nakonec je to další zbytečná volovina a ztráta času.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
4
Kellan Lutz se mi jako Hercules celkem zamlouval, opravdu. Ale co naplat, když všechno ostatní je tragické. Abych to zas celé nesmetl ze stolu, první dvacetiminutovka cca byla celkem nadějná, ale pak to tvůrci totálně zazdili! U té bojové scény obklíčených Řeků v průsmyku, jsem si říkal, že jde film do kopru, a taky šel. Některé bojové scény byly opravdu dobře natočeny, ale to jak se Hercules dostal z okovů převrácením dvou mohutných sloupů a poté jimi odrazil desítky nepřátel, to už by si malé dítě klepalo na čelo. Nemluvě o bleskovém meči, nebo jak to mám nazvat v konečné části filmu. Skoro až fraškou bych to nazval. Škoda... 30%.
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
0
Návod jak vytvořit čisté hovno za 70 mega.
Ombak_Penari
2 764 bodů
3
Celkově je to hloupé, neslané a nemastné a Kellan Lutz snad ten nejhorší možný xicht, který bych si dokázal na podobnou roli představit. Ve vedlejších rolích taky absolutně nikdo, kdo by zaujal, takže zůstávají jen některé celkem solidní souboje jeden na jednoho, které jsou sice taky hloupé a odporují fyzikálním zákonům, ale celkem dynamické a mají štávu. Vůbec bitevní sekvence jsou asi to jediné, co přinutí občas při sledování zbystřit pozornost, ale žádnou originalitu taky nelze očekávat. O ději škoda mluvit a totálně odpadní vizuální efekty a triky jen potvrzují ubohost materiálu. Neměl jsem sice potřebu film vypnout, ale stejně tak netuším, proč jsem to vlastně dokoukal...
machetetete
machetetete
464 bodů
4
Renny Harlin měl úraz hlavy. Buď proto, že si nepohlídal základní stavební kameny svého dítka, nebo proto, že to ještě zkouší. Většinou neúspěšně. Koukáme na televizní výpravu, sledujeme herecká dřeva, musíme vytrpět i mizerné triky a mdlou mytologii. Choreografie působí jak z devadesátých let, film měl navíc známku PG-13, takže se něčeho ostřejšího nedočkáme. Navíc měl tenhle omyl v tuzemských kinech „potěšit“ hrstku diváků, kteří zřejmě chtěli vědět, kam se posunul někdejší akční specialista. Nechápu. Tvůrci si prostě jen půjčili známou značku, nabalili na ní nějaký příběh a bylo. Nicméně to kompletně bolelo, a to místy dost. Harlin padá opakovaně na bradu a měl by toho nechat.