Mapy ke hvězdám

64%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
8
Nevadilo by mi, kdyby to bylo explicitnější, ale jinak tahle drsnější verze Sofie Coppoly rozhodně doručuje typický cronenbergovský požitek z absolutního a až absurdního odcizení.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
David nám říká, že všichni v Hollywoodu jsou buď úchyláci nebo feťáci...anebo obojí. Ale říká to v pekelně nudné formě.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6
Samozřejmě, že je tento film mnohem lépe zrežírovaný, než většina ostatních filmů světové produkce toho roku. Cronenberg to samozřejmě umí, ale jak hodnotit takovýto film, když už si ho na rozdíl od ostatních nemám sebemenší vůli přehrát a i mý oblíbení herci, zde nehrají nic zásadního? Neuškodí a vyjde ven. Škoda.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
8
Po shlédnutí filmu vím jistě, že bych nechtěl žít v L.A., že chápu, když se sem tam nějaká ta celebrita ozve, že Hollywood ji sere až na půdu (která se ovšem výrazně liší od těch našich půd) a že tenhle svět je zvrhlejší mnohem víc, než režisér Cronenberg. Herci evidentně vědí, o čem hrají a dám ruku do ohně, že si i rádi nějaký ten detail ze svého života přidali (tím nemyslím scénu, kdy si Julianne Moore uprdne na záchodě, ooops, spoiler). Jako studie světa, který žije sám pro sebe, zacyklený a morfující, je Maps to the stars brilantní. V lecčems možná připomene i některé scény z Magnólie. Není ovšem tak lidská, protože je o odlidštělém světě. O to víc mrazí, jakkoli člověka nutí se občas i zasmát.
evana
evana
685 bodů
7.5
Docela náročný film, ale co jiného od Cronenberga čekat. Ze všech postav filmu se mi zvedal žaludek, tolik hnusu a špíny v nablýskaném Hollywoodu. Těžko stravitelné a dojmy z filmu ve mně doznívaly ještě několik hodin po skončení.
pbatal
347 bodů
9
skvělé obsazení, líbilo se :) doporučuji:)
zoouška
zoouška
202 bodů
Dost těžké téma a brutální konec...těžká depka..
Gledicie
121 bodů
9.5
No, není to věru veselý film. Ale jeho gradace je geniální, Robert P. je v něm okouzlující, J. Moore skvělá. Stojí za vidění. 95%