Pravidla mlčení

61%

Komentáře a recenze 22

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Roztahané řešení neexistujícího traumatu. Jediné vtipné je, že Redford tu hraje asi o třicet let mladší postavu, což může být zdrojem zajímavého humoru. Jinak ale nuda, nuda a šeď.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Redfordův další typicky zvolna vyprávěný (ale jako vždy celkem zajímavý) příběh. Tentokrát o dědovi, který se po 30 letech života s ukradenou identitou, vydává hledat člověka, který ho může zbavit z dávného obvinění z vraždy. Chvíli fain, chvíli trošku nuda - taková houpačka s hodně luxusním obsazením. A navíc asi první film, kdy mi Shia LaBeouf ani za mák nevadil (jen tak dál). 6/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Tenhle film by měl být podle všeho Redfordova parketa, je tam odkaz na 70. léta ve kterých Redford vystupoval velice aktivně a zásadně proměnil vnímání establishmentu. Potíž je bohužel v nevhodně obsazeném Shia La Beoufovi, na kterém začíná být vidět jeho závislost na drogách a psychická nemoc nebo co to je, každopádně už to není on a ten film tím trpí. Závěrečné odhalení je sice silné, ale výsledný dojem to bohužel už příliš nezachrání. Redford si měl vybrat trochu jiné hráče.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
7
Je tedy pravda, že v r. 2012, kdy film vznikl, bylo Redfordovi už 76 let, tedy ta jedenáctiletá dívenka by spíš mohla být jeho vnučkou. Ale vezmeme-li do úvahy fakt, kolik známých osobností se stává otcem až po pětašedesátce, tak proč vlastně ne?! Každopádně není hned jasné, oč vlastně jde, mluví se stále o nějakém bombovém útoku, ale nevysvětlí se řádně, o jaké hnutí to šlo a jaký byl jejich cíl, takže divák (alespoň podle sebe soudě) se v tom dost "plácá" a tím, jak se to snaží usilovně pochopit, přijde o spoustu detailů. Mám ráda Roberta Redforda. Vždycky jsem ho ráda měla. Proto jsem si tento film také vybrala. Už i proto, že se na něm podílel ne jenom herecky, ale i režisérsky. Nicméně víc jak 70 procent mu dát nemohu. Není to podle mě přímo propadák, ale ani ne bomba. Bohužel!
Rabadi
Rabadi
2 259 bodů
5
Ačkoli je Robert Redford velmi dobrý herec a je můj oblíbený, pro tuto roli měli vybrat především někoho MLADŠÍHO. Silný příběh o zásadách, v dnešní době trochu nepochopitelný (nebo je možná takových lidí hodně, nevím). Stojí za zhlédnutí, ale jednou to bude stačit.
michaela159
michaela159
1 045 bodů
5.5
Docela povedené.
Korben
Korben
965 bodů
4.5
Zklamání. Od herce/rejži Redfordova formátu bych čekal víc, než nudnou naháněčku chlápka, kterej po každejch sto uběhuntejch metrech musí odpočívat. Tohle už tu bylo milionkrát, holt ne každej může bejt na starý kolena borec jako Eastwood.