Babička

77%
Babička
Plakát traileru

Jednu a tutéž událost vidí jinak dítě, jinak člověk dospělý, jinak člověk starý. I Babičku Boženy Němcové jsme četli, čteme a budeme číst stále jinak. Jako děti jsme ji četli bezmála jako pohádku a nejvíc nás zaujaly postavy Jeníka, Adélky, Barunky, psů Sultána a Tyrla. Příběh Kristly z hospody a jejího milého Jakuba nás zaujal ve dvaceti, mnohem, mnohem později jsme porozuměli nářku Viktorky. Ale to jsme se pak dívali zase docela jinak na hry dětí ze Starého bělidla, to už jsme v Adélčiných věčných otázkách slyšeli otázky vlastních dětí, to už jsme věděli, co znamená prázdnota, kterou po sobě zanechává smrt blízkého člověka.




Pete69
Pete69
29 697 bodů
7.5
Toto zpracování Babičky považuji za nejlepší. Příroda, ladné vyprávění, skvělá Babička, Libuše Šafránková a další. Z tohoto zpracování dýchá stará lidskost, zvyky, radost i starosti a bída té doby. Prostě tohle považuji za nejbližší filmové zpracování ke knížce. Dobré.
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Setkání pohádkové babičky p.Kurandové a vycházející hvězdy L.Šafránkové v nové zpracování.Za zmínku stojí i uhrančivé oči Petra Čepka co by černého myslivce.
Jonák
Jonák
1 659 bodů
8
Skvělý herci, perfektní kamera a celé prostředí - krásná příroda, veškeré vybavení, nábytek - kompletní prostředí působí skvěle. Troufám si tvrdit, že se jedná rozhodně o nejmilejší, zkrátka podle mě nejlepší zpracování knižní předlohy Boženy Němcové.

Dodatečné informace

Původní název:
Babicka (více)
  • Československo Babička
  • Československo Babicka
  • Československo Granny
Premiéra v ČR:
1. 3. 1973
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Půjčení nebo nákup