Jasmíniny slzy

72%
Jasmíniny slzy
Plakát traileru

Film Woodyho Allena vypráví příběh ženy, která se ocitá v těžké životní krizi. Odjíždí ze svého milovaného New Yorku hledat východisko do slunného San Franciska. Krásné prostředí, příjemní lidé a možná i nová láska… Jasmine je elegantní, okouzlující a zhýčkaná dáma, která má vše, nač si vzpomene. Její zdánlivě idylické manželství s bohatým podnikatelem Halem i bezstarostný život se v jediný okamžik rozpadnou na kousky. Jasmine se stěhuje ke své sestře Ginger, která má skromný byt v San Francisku. Jenže útěk z pohádkového stereotypu není tak jednoduchý. Jasmine s nechutí přijímá práci recepční v zubní ordinaci, kde přitahuje nechtěnou pozornost svého šéfa. Přes všechno si hodlá i nadále zachovat aristokratické způsoby, i když je emocionálně na dně a jejím nejlepším přítelem je koktejl antidepresiv a alkoholu. Když potkává Dwighta, šarmantního diplomata, který je uchvácen její krásou, oduševnělostí a stylem, má dojem, že nachází novou životní cestu. Jenže co vlastně Jasmine od svého života opravdu čeká?



Scénář:

Pete69
Pete69
29 697 bodů
6.5
Moc pěkný jednoduše natočený snímek o dvou sestrách které jsou hodně rozdílné, ale obě mají smůlu na chlapy. Jasmine je ambiciózní a trošku labilní a komplikovaná osoba. Cate Blanchett za její ztvárnění získala Oscara.. proč ne, zahrála velmi dobře. Film se mi líbil jako celek a i když jde o vážnější téma, jde z něj pozitivní energie.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Woody Allen chápe bohaté, (ex)zajištěné lidi, ale nikdy by do svých filmů neměl dávat lidi "normální", protože jim očividně nerozumí, zobrazuje je výhradně jako karikatury, jako škatulky a naplňuje jimi nejzajetější klišé. Jasmíniny slzy fungují co do hlavní postavy, i díky skvělému ztvárnění Blanchettové, ale Allenův snobismus nedovoluje dostat se až do hloubky, protože zasazení téhle postavy mezi "normální" lidi je spíš nepovedená komedie než hořké drama.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Trošku depresivnější variace 2 Broke Girls s výbornou Blanchett. A ikdyž mě tentokrát Woody neodrovnal, pořád je to machr, který má svými snímky pořád co říct. 6.5/10

Dodatečné informace

Původní název:
Blue Jasmine (více)
  • USA Jasmíniny slzy
  • USA Blue Jasmine
Premiéra v ČR:
1. 8. 2013
Distributor:
Bioscop
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
99,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Jasmíniny slzy je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch