Jedna ruka netleská

72%

Komentáře a recenze 24

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8.5
Mám velmi rád Ondříčkův styl vyprávění a v Jedna ruka netleská to dotáhl k dokonalosti. Výborný scénář,který nám nabídl luxusní příběh s hromadou zajímavých postav,které ze sebe sypou jednu lepší hlášku než druhou. Černo černý Humor mi vyloženě sedl a výborně jsem se pobavil.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Kvalitní svým způsobem volné pokračování samotářů. Filmy jsou si dosti podobné. Absurdní komedie, která je na jednu stranu plná blbostí, ale má i myšlenku a opravdu pobaví, některé scény jsou pro mě již klasikou a trojice hlavních hrdinů je sourodá a všichni předvedli skvělý výkon.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Krok správným směrem. Ten film je sympatický tím, o co se snaží, a pár hláškami. Bohužel to není vše.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Humus...Macháček ukazuje, že hrát prostě neumí. A Ondříček bez Zelenky není jen bez jedné ruky ale i bez půlky mozku...
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Netypický styl, který je v Čechách sakra vzácnost. Pokud u jiných českých filmů nevím, kde začít s kritikou, tak tady nevím, kde začít chválit. Máme tu naprosto výborný casting, skvělou režii a celkem zajímavou kameru (která má v jistých místech trochu přestřelené barvy, ale není to nic, na co by si oko nezvyklo). Jenže, máme tady scénář, který je opravdu brilantní, hlavně, co se jednotlivých fórů týče. Sázeny v kulometném tempu. Jen škoda, že konec už trochu zeslábl a těch dovětků je v posledních minutách přes příliš. Ale to nemění nic na tom, že je to povedený český film.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
I když vše celkově nepůsobí tak uceleně jako Samotáři, jednotlivé vtípky a epizody jsou doslova geniální, nechybí výtečné herecké výkony a stylová atmosféra. Ke konci filmu malinkdo dochází dech, ale opravdu pouze malinko. Už se těším na třetí spolupráci Ondříček+Trojan+Macháček (snad se jí dočkáme)...
avenis
avenis
8 056 bodů
9
Dnes jsem si konečně doplnila mezeru v Macháčkově filmografii. Film se mezitím stal kultovním. A já se tomu nedivím. Je to ku*evsky dob*é. Herci jsou příjemně "vyžehlení" ve tvářích, no bodejť ne, když jsou o 18 let mladší, ale taky je vidět, že ve svém hereckém mistrovství nijak moc nepokročili. Hrají i dnes pořád stejně. Snad jen na Trojanovi je znát pokrok v grimasách a procítěnosti. Ale už tehdy byl boží. Dělá mi dobře Macháčkova přímočarost a bezelstnost, drobná mimická vyjádření pocitů. Byl dobrý tah obsadit do role manželů skutečné manžele Trojanovy. Nejen jejich postelová scéna působí naprosto věrohodně. Mimochodem, jedna z nejlepších scén filmu. (12.2.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Pár dobrých hlášek, ale jinak kravina, která postrádá smysl. Nějak mě to neuchvátilo.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Další Ondříčkova ujetá a v některých momentech i bizarní, šílená komedie, opět s téměř stejným hereckým základem, ale ve srovnání s jeho předešlými samotáři o mnohé slabší. Sice má střeštěnější děj, i scénář, ale mánem úrazu je mnoho hluchých míst, a gradace vtipných scén přišla až v samotném závěru, kdy jsem čekal něco více a dostalo se mi závěrečných titulek. Film hodně těží z hereckého obsazení, které je v tomto fimu naprosto jedinečné, nevím které výkony mám zmínit. Tak každopádně v čele Ivan Trojan a jeho Hitlerovská scéna je nezapomenutelná, dále se mi líbily Vladimír Dlouhý a Jan Tříška, kteří sice neměli moc prostoru, ale měli skvěle napsány role, Macháček předvedl opět pro něho typickou polohu hraní (nevím co na něm všichni vidí, mě jeho herecký projev nijak nazaujímá), a především celá filmová Trojanova rodina byla tou nejvtipnějším elemntem celého filmu a zároveň nejmrazivější.
Cettlovka
5 032 bodů
10
Nejlepší komedie za poslední roky. To, co tam předvádí Taclík, to je neskutečné :-D Macháček jako vždy nezklame a jeho scéna na stromě "strome, kamaráde", mne vždycky pobaví. K tomu všemu skvělý Ivan Trojan a Jan Tříska a už není třeba komentovat dále.