Pompeje 3D

60%
Pompeje 3D
Plakát traileru

Velkolepá katastrofická podívaná, která spojuje zkázu kvetoucího antického města s akčním a milostným příběhem. „Titanic na souši“, tak se hovoří o novém filmu Pompeje. Bohaté město plné přepychu a zhýralosti prosperovalo a užívalo si hesla „chléb a hry“ plnými doušky. Až do osudného dne 24. srpna roku 79 našeho letopočtu, kdy se probudila sopka Vesuv a v bouři ohnivých erupcí pohřbila celé město a zaclonila slunce v pravé poledne. Tváří v tvář děsivé katastrofě musí gladiátor, jehož čekal poslední boj o konečnou svobodu, zachránit svou lásku, anebo to aspoň zkusit. Hlavní hrdina Milo, otrok, který se stal gladiátorem, čeká na svůj poslední boj, aby zničil své soupeře a dostal se na svobodu. S výhledem na svobodný život se zamiluje do dcery bohatého obchodníka, která však má být proti své vůli provdána za zkorumpovaného a zhýralého senátora. Jejich opravdový problém se ale připravuje v hlubinách Země. V osudových hodinách po erupci Vesuvu, ve chvílích totálního chaosu a děsivé zkázy se musí Milo probojovat ven z gladiátorské arény, a podstoupit boj s časem, aby svou Cassii z rozpáleného pekla zachránil.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Pompeje jsou filmem,tak hloupým,že jej snad nejde brát ani vážně. Město na které se žene láva a hlavní hrdina,který místo toho aby dal nohy na ramena a utíkal pryč,tak bojuje proti Sutherlandovi. To mi větší smysl dávalo hloupé chování Herkula v podání Lutze. Jediné čím se to snaží Anderson zachránit jsou trikové efekty,ale i tohle nemohlo tento brak vytáhnout z bahna ve kterém se plácá.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Pompeje se po vizuální stránce povedly, co se scénáře týče, to už je horší. hollywoodsky pojaté Pompeje v maximálním ražení. Únik před lávou na koni a spousta kýče. Pompeje měly podle mého názoru vyšší potenciál, ten ale režizér nezužitkoval. Celkově mi z toho vyšlo slušných 65%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Doufal jsem, že to bude něco jako Tři mušketýři, tedy svou přepáleností zábavná blbina na spláchnutí, ale bohužel - byla to jenom nuda. Opravdu jsem chtěl být naladěný na Andersonovo nadšenecké plácání, ale nedokázal jsem to. Pravou podstatu tohohle filmu však odhalil až Johnn333, když si všimnul, že jediný, kdo přežil zkázu Pompejí, je kůň, tudíž tento film musel vzniknout podle jeho pamětí...

Dodatečné informace

Původní název:
Pompeii (více)
  • USA Pompeje 3D
  • USA Pompeii
Premiéra v ČR:
20. 3. 2014
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Německo
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
100 mil. USD
Tržby:
117,83 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pompeje 3D je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch