Štěstí

74%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Depresivní skvěle obsazený film, který prostě ukazuje život lidí žijících lehce nad dnem společnosti. Je to určitě zajímavý příběh, ale přiliš koukatlný film to není a už vůbec bych si ho opakovaně dobrovolně nepouštěl. 70% Snad jen kvůli dobrým hereckým výkonům.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Chvíli po zhlédnutí nemám tušení, o čem to vlastně bylo, co mi to chtělo říct a "koho to má zajímat". Slámův art nezvládám.
Fingon
16 886 bodů
6
Někdy opravdu nechápu, podle čeho páni akademici (a jejich českolevské protějšky) hodnotí.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Emoce ždímané po litrech, skvělá kamera, skvělý Sláma a jako tečka minimálně pět hereckých výkonů s ambicemi na Českého Lva. Nejlepší a nejpřirozenější český film za poslední tři roky.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 005 bodů
7
Celkem nuda. Možná by bylo přesnější DEPRESIVNÍ nuda. Jakože Pavla Lišku moc nemusím, tady se mi celkem kupodivu líbil. Konec je samozřejmě otevřený, to je jakási móda našich filmů 21. století. Asi to má podporovat fantazii diváků. Výborná je práce kamery a hudba Leonida Soybelmana. Každopádně se tu ukazuje, že Bohdan Sláma je perspektivní režisér, což ukázal zejména v "Bábě z ledu" (2017), která je skutečně vynikající.
Cettlovka
5 032 bodů
8
Smutný příběh, který zní víc než reálně.
Kamil Fila
Kamil Fila
4 110 bodů
4
Jeden z vůbec nejzákeřnějších (nejenom) českých filmů. Ukrývá se za všeobecný humanismus, ale v zásadě oslavuje chudobu jako nejlidštější, nejupřímnější a nejsprávnější způsob života. Nutí diváky v luxusních multiplexech a u domácích kin plakat nad tím, jak by bylo krásné být chudými a proto čistými lidmi. _____ Extrém vydává za obyčejnost, poddanost špatné sociální situaci za čestnost, mravnost až svatost. Možná to zní příliš drsně, ale toto dílo je příkladem "otrocké morálky", naprosté neochoty vzepřít se a jen přijímat a být smířený. A to jde samozřejmě jen o postavy v příběhu. ________ Z hlediska umělce- tvůrce je to ještě mnohem horší. Bohdan Sláma si pravidelně vybírá tematiku společenského okraje, ale přitom zásadně odmítá ukázat příčiny, proč lidé nějak žijí. Větší umělecké selhání asi neexistuje. ______ Zde je navíc zabaleno do falešných kliček (melodramatická láska, figurkaření) a až podezřelého nezájmu o detaily skutečného života (takhle to s opuštěnými dětmi zkrátka nechodí; kde berou ti chuďasové neustále peníze na drahé opravy domu atd.). ________ Štěstí je příklad vysněného echt-českého filmu, o jakém se vyučuje na jedné ze dvou frakcí na FAMU - taková ta "člověčinka se srdíčkem". Pro mě osobně další důvod k tomu, proč nemít rád současnou českou kinematografii.
jarusham
15 bodů
10
Nádherný film. Škoda že další Slámovy filmy už zdaleka ne. Prokletí prvních dvou filmů ?(Divoké včely taky super.) Krásný dojemný happy end! Viz herecké umění T.Vilhelmove.
jan-kupcik
12 bodů
10
nejlepsi cesky film ...lepsi uz neni...neprekonany!!!!