Černí baroni

56%
Černí baroni
Plakát traileru
Adaptace veselých příběhů z neveselých let podle románů Miloslava Švandrlíka. Seriál Černí baroni se odehrává v neradostných padesátých letech dvacátého století. Je napsaný podle populárních knih Miloslava Švandrlíka - Černí baroni aneb Válčili jsme za Čepičky, Říkali mu Terazky, Pět sekyr poručíka Hamáčka, Lásky černého barona, Terazky na Hrad, Černý baron od Botiče a Kam kráčíš, Kefalíne? Televizní seriál Černí baroni není žádná scenáristická exhibice - je to pokorný pokus dostat do seriálu všechno podstatné a bizarní z tehdejších vojenských technických jednotek , co by diváky zaujalo a pobavilo. Hlavním hrdinou je v seriálu jednoznačně major Haluška, zvaný Terazky, Kefalín je jeho důstojným protihráčem.

Epizody:

1. Terazky přichází (Terazky přichází)
2. Podraz (Podraz)
3. Námluvy (Námluvy)
4. Škodná (Škodná)
5. Vdova po hrdinovi (Vdova po hrdinovi)
6. Spiknutí (Spiknutí)
7. Loučení (Loučení)
8. Slavnostní uvítání (Slavnostní uvítání)
9. Zabíjačka (Zabíjačka)
10. Ženy a zpěv (Ženy a zpěv)
11. Vzácná návštěva (Vzácná návštěva)





Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
6.5
Černé barony jsem pravidelně sledoval na ČT1 a nenechal jsem si ujít jediný díl. Nechybí zde nouze o humorné situace a zábavné postavy. Celovečerní snímek byl o pořádný kus lepší,ale to neznamená,že by vás tento seriál nedokázal pobavit. Zazní zde spousta výborných hlášek a i obsazení mi nevadilo. Za mne rozhodně Andy Hryc a Radek Holub super.
milada-horka
milada-horka
223 bodů
5.5
Otevřeně je potřeba říci, že jsem od filmu jako znalkyně knížky Miloslava Švandrlíka očekávala výrazně více. Málokterý z herců se alespoň vzdáleně blíží postavě popisované v knížce. Film je sice úsměvný, ale trošku šedivý pouhým papouškováním předlohy bez vlastního nápadu.

Dodatečné informace

Původní název:
Černí baroni (více)
  • Česká republika Černí baroni
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné