Van Helsing

71%
Van Helsing

Hluboko v karpatských horách se nachází mýtická a záhadná Transylvánie. Svět, kde zlo je všudypřítomné, kde nebezpečí vychází se západem slunce a příšery nabývají podoby nejhrůznějších nočních můr. Režisér Sommers, který oživil klasické monstrum ve filmech Mumie a Mumie se vrací, přivedl do nového projektu celou plejádu tradičních přízraků - Frankensteinovo monstrum, Draculu, Vlkodlaka - a staví proti ní osamělého bojovníka na straně dobra - Van Helsinga. Tento legendární lovec přízraků (Hugh Jackman) přijíždí na pokyn tajného spolku do Transylvánie, aby přemohl krvežíznivého svůdníka. V boji proti hraběti Draculovi (Richard Roxburgh) se staví po bok nehrožené Anně Valerious (Kate Beckinsale) a zbavuje její rodinu po generace trvající kletby.




Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
7.5
Stephen Sommers si po Mumii vzal na paškál další výraznou "historickou" postavu a opět je to výborná vizuální jízda. Hlavně přeměny na vlkodlaka jsou výborně provedené. Jackman je jako Van Helsing parádní a film má výborné tempo a dvě hodiny uběhnou jak voda.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Ve své době byl Van Helsing dobrým počinem a efekty a zpracování má lesk i v dnešních dnech. Je to na jednu stranu celkem slušná hollywoodská splácanina všech monster a jedno velké klišé. Je to ale také pořádná akční jízda plná pěkných i méně povedených efektů, má to spád, není třeba přemýšlet a stačí se jen kochat monstry a jejich "lovci".
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Sommersova bezprostřednost mě baví i během prznění klasik. Ne už tak ta bezpohlavnost a sterilita.

Dodatečné informace

Původní název:
Van Helsing (více)
  • Česká republika Van Helsing
  • Česká republika Kallarai Manithan
  • Česká republika Van Helsing: Cazador de monstruos
  • Česká republika Van Helsing: El cazador de monstruos
  • Česká republika Van Helsing - O Caçador de Monstros
  • Česká republika Ван Хельсинг
Premiéra v ČR:
20. 5. 2004
Země původu:
Česká republika, USA
Rozpočet:
160 mil. USD
Tržby:
300,26 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Van Helsing je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch