X-Men 2

80%

Komentáře a recenze 38

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
10
X-Men 2 neztratili ani kousíček z kvality,ba naopak se jim podařilo kvalitu prvního dílu vyrovnat a navíc přihodily pár kvalitních nových postav - mutantu. Jackman opět v mých očích hraje prim,ale to neznamená,že by ostatní nějak zaháleli - spíše naopak. Scénář i v tomto případě musím vynést do nebes,protože byl napsaný bez jediné chyby a skloubil vše co mám rád - akci,humor a napětí. Briane ty jsi prostě machr a já ti za X-Men děkuju.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
X-Men 2 je pro mě osobně o něco lepší než první díl. Více akce a lepší efekty, což by mělo být samozřejmostí v průběhu času. Příběh spíše průměrný. X-Men ale nenudí. Děj se vyvíjí, mění, není to špatná podívaná a kvalitní komiksová série mě celkově vůbec nezklamala.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
10
Druhý snímek již tak nenadchne jako ten předchozí a to jenom proto, že už se ví co od něj očekávat. Příběh takřka navazuje a tak dál bují mezi lidmi a mutanty nenávist a když se do toho všeho ještě objeví útok na prezidenta, povelu k válce s mutanty už nic nezabrání. Vizuální stránka, atmosféra, dokonale propracovaný scénář, do sebemenší dokonalosti využity charaktery všech postav, úžasné akční scény. To vše se opakuje s ohromnou pečlivostí tvůrců. X-Men podruhé a ve opět velkém stylu.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
10
Naprostá pecka. Komiksový film plný akce i emocí. Singer dokonale promíchal svoje zkušenosti a cool look.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Není to pro mě taková pecka jakou se stal Vaughnův příspěvek, ale když si chci připomenout xmení svět, tak vždycky nejrychleji sáhnu právě po tomhle druhém dílu. 8/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Společně s Temným rytířem suverénně nejlepší comicsová adaptace, která je zároveň opravdu výtečně natočeným snímkem. Pokud se dá v rámci comicsových filmů hovořit o majstrštyku, tak je to právě tento film. Herecky je to skutečně bezvadné, scenáristicky nesmírně napínavé, je tam akce, humor, horror a dokonce i osudové chvíle vyznívají netrapně. Pecka.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Vážím si toho, jak inteligentně a novátorsky Singer tuhle komiksovou látku pojal, ale přece se dvojka X-Menů chvílemi táhne více, než by divák v obklopení tolika úžasných charakterů s ještě úžasnějšími mutantími schopnostmi očekával. Hodně povídání je na jednu stranu fajn (cokoli řekne Wolverine, tesal bych do kamene na své zahradě), na druhou stranu oslabuje film coby ambiciózní blockbuster, jehož obří potenciál koneckonců rejža v poslední hodině názorně ukazuje. Triky ještě lepší než v jedničce, stejně jako záporácká linie příběhu a herecké výkony, jenom ta psychologie, ačkoli dostává mnohem více prostoru, dojem větší vycíděnosti bohužel ani zdaleka nebudí...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
8
Ještě víc dějově a efektivně zpracované než předchozí díl. Příběhově vyrovnané, napínavé a akčnější.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8.5
Dvojka se nebála do toho jít naplno a taky se to povedlo, výborná režie, scénář i postavy, tady je ten pravý žánr komiksů.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
4
Druhý díl pro mě vždycky bude dílem trilogie, který mi nesedl. Přestože to není tak špatný film jako trojka, tak ani vrstvení světa mi nepřipadá dostačující. Zde už se začíná hromadit kýč, který plně vyvrcholí až ve trojice, ale můj největší problém je v tempu. Přišlo mi to táhlé - jakoby to nevrcholilo a tudíž mě to ke konci nudilo. Přesto ale chválím scénář. Záhada se vyjasní a postavy se chovají o poznání logičtěji. Dualita názorů je zde asi nejsilnější. Jsou tu dobří a zlý lidi i mutanti. Xavier a Eric jsou vlastně přátelé, kteří zastávají jiné názory. Scénář tedy dobrý, ale není to tak intenzivní a to kvůli nudné akci, která je ovšem PG-13, ale taky choreograficky nezajímavá (tedy kromě scény z Bílého Domu).