Pupendo

74%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Pupendo považuji za poslední dobrý film Jana Hřebejka,který se od té doby vydal cestou mnou nepochopenou. Tento film nabízí spoustu zábavných scén a zajímavých postav. Stejně jako ve filmu Pelíšky,tak i zde dobová atmosféra perfektně dotváří dojem z filmu a bere si z ní potřené ingredience pro vývoj děje.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Pupendo mám rád, je to lehce slabší odvar Pelíšků na podobné téma. Nejlepší je nesourodá dvojice kamarádů v podání Bolka Polívky a Jaroslava Duška. Pěkný humor, troška dramatu, za mě porevoluční komedie patřící do TOP 10.. mimochodem, kmns.. mus je sviňstvo.. :)
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
4
Kopie Pelíšků s vážnější tváří a posazená o něco málo dopředu. To ale nestačí a stejní herci a stejný děj navozují pocit (a nejspíš to tak i je), že film je jen ždímáním.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Až moc je tady cítit snaha o to natočit další Pelíšky. Prostě tohle mi bylo od začátku proti srsti. Herci jsou fain a některé scénky skoro nezapomenutelné, ale jako celek mě to docela minulo... 5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
4
Scenáristicky a režijně nezvládnutý paskvil s přehrávajícími herci a scénami, kde jsem jen nevěřícně kroutil hlavou.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7
Taky ucházejíci komedie. Něco zde však chybělo a já nemůžu přijít na to, co.
hrumsrt
hrumsrt
9 318 bodů
6
V pořadí již třetí spolupráce dua Hřebejk a Šabach a pomyslný třetí trojlístek k legendárním Pelíškům a Musíme si pomáhat, kdy na všech se podílelo zase jiné duo Hřebejk a Jarchovský. Tehdy bych i třeba ještě věřil, že z Hřebejka bude jeden z nejlepších českých režisérů všech dob a on tuhle vizitku pořád naplňuje protože ty perfektní kusy ve svém portfóliu má, ale v honbě za kvantitou přišlo několik (a bohužel je to už většina jeho snímků) průměrných spotřebních snímků... Kdo tvrdí, že Pupendo je stejně kvalitní jako Pelíšky asi se díval jen na nějaký sestřih. Jelikož ano, nechybí několik zdařilých střípků, ale ani zdaleka se nedaří všechno složit do tolik dokonalé koláže... Kvalitní práce to je, o tom žádná, jen v téměř dvouhodinové stopáži je několik zatáček, ve kterých to holt tak nejede. Stejně tak platí, že ani jedna z postav nemá potřebné charizma zaujmout natolik, aby mě bavila po celou dobu, ba se ještě stala ikonickou. Stejně tak se vůbec nedaří přivodit nějaký emocionálně vtahující zážitek. Mám z toho filmu mírnou pachuť, ale to třeba proto, že holt tohle není tak dobré. Období 80.let bych z toho vlastně ani tolikrát necítil. Takže Pupendo se hrát už asi nebude... 60%
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Tak vtipné a přitom tak vážné. Hřebejkovi se povedlo ukuchtit znamenitý koláč té nejkrystaličtější zábavy a zachytit přitom smutné aspekty tehdejší napjaté doby. Podivuhodně živý scénář Petra Jarchovského podpírají standartně vysoce kvalitní herecké výkony předních českých hereckých špiček a jednotlivé vtipné epizodky opravdu drží pohromadě a netvoří tak jako v Pelíškách pouze mozaiku situačních grotesek bez ladu a skladu. Jan Hřebejek je velký český režisér a pokud bude v podpírání nastavené laťky kvality pokračovat (či jí dokonce přeskočí), máme v něm na příštích pár let záruku té nejlepší zábavy. A to přece není vůbec málo...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
5
Pár vtipných scén, ale jinak nuda, která se snaží něco říct, ale neví jak. Nijak výrazně mě tento film rozhodně nezasáhl. Připadal mi víc trapný než vtipný. "Pelíšky" jsem rovněž sepsula. Ale jsou lepší než "Pupendo".
limeta
limeta
5 179 bodů
9
Kvalitní Hřebejk. Po Pelíšcích jsem asi měla jako všichni tendenci srovnávat a nedocenit. S odstupem času se na Pupendo dívám s chutí, pokaždé něco nového objevím a mám je moc ráda. Super hlášky, bezva hudba.