Nuda v Brně

73%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
4.5
Párkrát už jsem v Brně byl a zas takový nuda to nebyla. Největší problém u mě tkví v tom,že mi snímek nesedl obsahově a to platí i o humoru,který mne nechal zcela chladným. Natočený a zahraný byl totiž jinak docela dobře. PS: Donutil byl opět výborný.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
8.5
Jeden z nejzdařilejších režijních počinů Vladimíra Morávka (včetně divadelních). Šťastné spojení Budaře jako herce a scénáristy a Morávka jako režiséra, vtipné dialogy, povedený casting hereckých typů (Hloužková, Tomicová, Peková, Loubalová, Liška, Daniel, Pechlát). Přesvědčivá ústřední dvojice (Budař i Holánová jako retardi si to vychutnali), vynikající Jaroslava Pokorná a Miroslav Donutil (taky ho moc nemusím, ale tentokrát nemá chybu). Překonané klišé, že humor zabíjí erotiku - tady byl humor ku prospěchu věci. Dá se vidět i po dvanácti letech; jenom ten soundtrack mohl být bohatší - z desky Uletěl orlovi se dalo vybrat víc kousků.
muzz
muzz
18 035 bodů
5.5
Jan Budař byl dobrý, Donutila nemám rád, celkově je 55% až dost. Nuda byla nejen v Brně.
hrumsrt
hrumsrt
9 183 bodů
4
Já tomu vlastně nerozumím.. Nuda v Brně je pojem, který se podařilo do společnosti dostat, ať už tenhle film znáte nebo ne a jako někdo, kdo v Brně často je, říkám, že tady nuda opravdu je, ale oproti zbytku republiky maximálně srovnatelná, natož by mohli možná všichni závidět, jaká je tady legrace.. Někdo by asi v mém rozpoložení napsal, že to po dvaceti minutách vypnul a šel spát, já se hecnul a film jsem dojel, leč asi na čtyřikrát (!), ale co už. A možná i proto budu tak nekompromisní!.. Beru, že Vladimír Morávek nikdy nepředvedl nic tomu podobného, to stejně nemohu posoudit, ale jelikož ho sláva rozhodně nepředchází, zase bych tomu i věřil.. Tíživé čekání na onu první velkou noc, jaká to může být událost?.. Neubráním se trapnosti a nevkusnosti všech romantických ba dokonce lechtivých scén, které postrádají ono žhavé kouzlo a spíš se blíží těm upoceným výkřikům. A podobně iluze bere celý film.. Vůbec nejsem nastavený na styl humoru, kde lidi plýtvají lubrikačním gelem na jídlo a jsou celý překvapení z toho, že to není úplně k jídlu.. Dokonce chápu jakousi nostalgickou ódu na experimentální filmové šedesátky a ano někdy jsem v tom ty Sedmikrásky viděl, ale na to je Nuda v Brně až příliš svázaná postavami.. Je to blízko realitě? Jo, někdo se v tom vidět bude, pro mě je to zase v rozporu s vlastní představou, na kterou v takové podobě nejsem nikdy schopný přistoupit... Tady mi nejde na ruku nic. 40%
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
nudiť sa u tejto komédie rozhodne nebudete. já čechom normálne závidim schopnosť napísať skvelé dialógy, ktoré majú šmrc, vtip a pointu ako v tomto filme. na to (a na natočenie vôbec nejakého celovečerného filmu) sa mi slováci asi nikdy nezmôžeme.
avenis
avenis
7 963 bodů
9
Dlouho jsem se filmu vyhýbala. Ačkoliv jsem Brnem vychovaná, nějak se mi nechtělo koukat na černobílý film o nudě... Dnes jsem k ránu nemohla spát, tak jsem jej pustila z Datoidu... a po krátkém skeptickém sledování jsem se začala usmívat. Mám ráda děj poskládaný z jednotlivých linek, které se na závěr různě protínají a spojují. Potěšila mě důvěrně známá místa, pobavily jednotlivé sexuální akty. Jo, toto je film, ke kterému se ráda vrátím. (15.9.2020)
leafroller
leafroller
3 023 bodů
10
Shodou okolností jsem tento film viděl následující den po Americké kráse a klidně řeknu, že je to taková její česká varianta. Také jsem zavzpomínal na Formanovy filmy ze 60. let. Ale srovnání není dojem. Každý máme v hlavě svého magora a Nuda je o některých z nich. Vyniká samozřejmě pan Budař. Jeho retarďáček je prostě doknalý ve všech směrech a věřím, že si tímto charakterem vytvořil nálepku, která ho bude bohužel provázet už navždy. A i když hudba, kterou k filmu napsal, taková pecka není, rozhodně se hodí a sedí. Z ostatních herců nevyčnívá nikdo, protože jsou opět všichni sqělí. A pokaždé, když si vzpomenu (nebo uslyším) na větu "Mirku, křič", roztřese se mi bránice, ať chcu nebo nechcu. A tak to má být.
výfuk
výfuk
2 975 bodů
5
Film ani nebyl taková komedie jako prazvláštní drama. Čekal jsem mnohem víc, i když musím říct, že výkon Jana Budaře a Miroslava Donutila byl překrásný a výborný. Trochu erotištější než humorný... no slabší článek české kinematografie, ale dá se na to koukat.
Ombak_Penari
2 764 bodů
5
Tohle na mě prostě není. Sice musím uznat, že zahrané je to bravúrně a je to originální, ale prostě nemám tušení, proč bych se na něco takového měl ještě někdy znova dívat. I napoprvé to bylo těžké dokoukat. Prostě fakt nuda v Brně...
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Jeden z nadprůměrných filmů za posledních dvacet let. Zajímavý námět , neotřelý nápad...výborné herecké ztvárnění...100= režie,