Ať žijí duchové!

81%
Ať žijí duchové!
Hrdiny veselé dětské hudební komedie jsou chlapci a děvčata, kteří vytáhnou do boje proti některým dospělým ze své obce, když chtějí proměnit starý hrad v zemědělský objekt. Za vydatné pomoci duchů, rytíře Viléma Brtníka z Brtníku a jeho dcerky Leontýnky obývajících zchátralý objekt, a mnoha trpaslíků, které rytíř přivolal, se jim podaří dosáhnout cíle - hrad je opraven a předán do péče dětí. Z Leontýnky, která si stěžuje na osud nesmrtelných bytostí, se díky kopretině darované Dlouhým Jendou z lásky stane normální dívka. (oficiální text distributora)



Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
7
Pěkná pohádka plná výborných dětských herců a hezkých písniček. Ze scénáře jde cítit,že se na filmu podílel i Zdeněk Svěrák,který patří mezi nejlepší české vypravěče. Oldřich Lipský je navíc skvělý režisér a proto patří Ať žijí duchové mezi nejlepší české filmy pro děti.
Pete69
Pete69
29 697 bodů
5
Tento poblázněný muzikál nemám rád a ani jako malé dítě jsem ho nevyhledával. A že bylo v televizi véééélké prd :) Snímek nezachránil ani Jiří Sovák v roli rytíře. Občas pobavil Lubomír Lipský s Černou kronikou, jinak je pro mě tento film nudný a bez šťávy.
Fingon
16 886 bodů
8
Nostalgie je pěkná mrcha. Tenhle filmík jsem viděl kdysi kdysi dávno a mockrát, ale od té doby jsem vyrostl a nějak mi na něj nezbyl čas. Ale protože mi na něj zbyly krásné vzpomínky, koupil jsem si jej na DVDčku (které mě překvapilo slušnou nabídkou bonusů, to se u nás moc nevidí). Jenže... dnes už přece jen od filmu očekávám víc než pionýrskou agitku s písničkami (pionýra jsem už jaksi nestihl a ty kecy kolem jsem tehdy taky nějak nevnímal). Největší překvapení mě ale postihlo u písniček - celou dobu jsem si myslel, že v Leontýnčině písni se zpívá Dunky, Žalky...


Dodatečné informace

Původní název:
Ať žijí duchové! (více)
  • Československo Ať žijí duchové!
  • Československo Ať žijí duchové
  • Československo Long Live Ghosts!
  • Československo Nech žijú duchovia!
Premiéra v ČR:
1. 11. 1977
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Ať žijí duchové! je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch