Ať žije nebožtík

76%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Jedna z lepších českých veseloher třicátých let. Hugo Haas ve formě, lidský i humorný příběh, na tu dobu slušná zápletka, která nemůže vyústit jinak než v bláznivou komedii. Film jsem viděl několikrát a často to bývá v televizi nejlepší volba.. bohužel.. 70%
Fingon
16 886 bodů
6
Přestože se film místy dostane i na čtyřhvězdičkovou úroveň (především díky Haasovi), jinak je to ale spíše průměr - i Adina Mandlová zde působí spíše jako křoví... Mladé, krásné, ale křoví.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8
Mistr komedie tu opět podává skvělý herecký výkon. Písnička "Mě to tady nebaví" je dodnes hraná - Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers. Záměna osob patří mezi ty nejvyužívanější postupy v českých komediích a tady ji Hugo Haas dovedl na velmi vysokou úroveň. Dobře hraje i Adina Mandlová. Děj je jistě poněkud naivní, ale vcelku je to kvalitní zábava, plná inteligentního humoru. Haas zde opět ukazuje, že "Brňák taky něco umí".
bidlobox
3 802 bodů
8
Klasika.
kawa
3 388 bodů
7
Docela zdařilá komedie, která ale trochu vyčpěla, a komika Hugo Haase už nějak nudí. Jinak Adina Mandlová ještě měla krásnou mladou pleť.
czech-movie
1 476 bodů
10
Kde by byl český film, nebýt Hugo Haase? V pr... nádherný film, jako každý s ním.