Jmenuji se Sam

75%

Komentáře a recenze 9

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4
Ztvárnit mentálně postiženého člověka není lehký úkol,ale Sean Penn je pan herec a toho úkolu se chopil na výbornou. Přesto nejsem zcela spokojený. Jmenuji se Sam příliš tlačí na pilu a chce z diváku tahat emoce což moc neuznávám. Navíc se film ze začátku docela táhne.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film má dvě strany, někdy je neskutečně dojemný a dokážu ho brát jako drama, chvílemi hlavní protagonista působí až trapně a film působí, jako laciná komedie. Asi nejlépe na mě působí výkon malé holčičky, která je opravdu roztomilá a její výkon jí věřím. Rozporuplný film, přesto se mi celkově líbil.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Tam, kde končí Forrest Gump začíná tenhle citově vydírající filmeček. Sean Penn vynikající jako vždy, ty jeho grimasy mu člověk opravdu žral. Něco tomu, ale chybělo, možná trochu ubrat na pile, ubrat Samovo dva kamarády(zbytečně moc "retardů") a bylo by to ono.
Floridsky
4 376 bodů
8
Dal bych plný počet, jde totiž o velice silný a dojemný příběh. Sean Penn předvádí úžasný výkon a ostatní mu sekundují. Bohužel ale 132 minut je moc dlouhá stopáž, klidně bych to o minimálně 30 minut zkrátil a pak jsem měl problém s kamerou, třese se a nevypadá to dobře.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Vše dostává jiný rozměr díky skvělému hereckému tandemu: Sean Penn a Michelle Pfeiffer, ale to ke každému filmu patří. Herci musí hrát a dobře:). Tady se to povedlo. Ono ale hrát role různých retardů je vždy malinko vděčné ( Rain Mann, Forest Gump, Nuda v Brně ...). Námět vynikající, scénář už trochu povrchnější, jakoby psáno pro televizi, abychom to vše určitě pochopili, jak je Sean Penn postižen, vše je tak trochu doslovné, schématické. Rozhodně to není špatný film. Naopak.
Petr Kocfelda
Petr Kocfelda
2 919 bodů
7
Vynikající film se Seanem Pennem.Něco jako Forrest Gump.Dospělý člověk s duší dítěte.
alexik789
2 512 bodů
8.5
Opravdu dojemný snímek. Sean Penn byl brilantní, vše jsem mu spolkla. Zajímavě vymyšlené, určitě se vám to bude líbit, ale doporučuji si vzít k filmu papírové kapesníky, jelikož je to docela dost dojemné. Mně se film velice líbil.
harry456
harry456
2 437 bodů
8
Je to velice dobrý a dojemný film. Sean Penn dokáže filmu vdechnout opravdovost. Mírně pokulhávající scénář, ale jinak povedený film.
ady
193 bodů
9
Moc hezky a citlivě natočeno.