Doba ledová

82%
Doba ledová
Doba ledová (Ice Age) je americký animovaný film. Pravěký lenochod Sid zaspal migraci a snaží se ostatní dohonit. Cestou potká nosorožce Franka s Carlem, kteří se rozplývají nad zřejmě poslední pampeliškou, ale jakmile ji Sid uvidí, sní ji. Tím ovšem nosorožce naštve a ti ho začnou honit. Na útěku potká Sid mamuta Manfreda, díky němuž ho nosorožci nerozsápou. Sid se rozhodne jít s Manfredem, i když ten nejde na jih jako všichni ostatní... Smečka tygrů šavlozubých také neodtáhla na jih – chtějí se pomstít lidem. Šéf smečky Soto se rozhodl ukrást lidem mimino. Časně zrána zahájí útok na osadu, při kterém má dítě ukrást tygr Diego. Matka se dá s miminkem na útěk a Diega setřese až skokem do vodopádu. Soto je s Diegem nespokojen a Diego musí jít dítě hledat. Vyčerpaná matka však mezitím předala syna z posledních sil do opatrování Manfredovi se Sidem... Sid chce jít za lidmi a dítě vrátit, s čímž souhlasí i Manfred, ale navštíví je Diego, který je chce o mimino připravit. Manfred však rozhodne, že Diego jakožto stopař  bude užitečný k nalezení lidí, a nakonec se všichni vydávají i s miminem na cestu... (TV Prima)



Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Doba ledová byl prvním filmem,který jsem si půjčil na DVD a byl jsem z něj tenkrát úplně hotový. Animace byla krásná a originální. Příběh byl plný vtipných momentů a zajímavých postav. Lenochod Sid spolu s praveverkou mne nejvíc bavili a vlastně i stále baví. Stále se něco děje a nechybí ani napětí. Výborná rodinná podívaná.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Miluju praveverku, ta prostě nemá chybu!!! + perfektní animace + odsýpající děj, chvíli se nenudíte + skvělá ústřední trojice: mamut, šavlozubák i lenochod Víc dílů nebylo třeba.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Dobrý animák. Veverka všechny díly skvěle doplňuje a občas vnáší humor do slabších pasáží. Za mě dosti přeceňovaný animovaný film, který je jednoduchým putováním roztodivné pravěké party. Film hraje na citlivou stránku diváka, snaží se často úspěšně o legraci a funguje.

Dodatečné informace

Původní název:
Ice Age (více)
  • USA Doba ledová
  • USA Ice Age
  • USA Buz devri
  • USA Ice Age - Jäätikön sankarit
  • USA Jégkorszak
  • USA La era de hielo
  • USA Ledynmetis
  • USA L'era glaciale
Premiéra v ČR:
17. 10. 2002
Země původu:
USA
Čeština:
Doba ledová je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Další z kolekce Doba ledová


Podobné


Powered byJustWatch