Doba ledová

82%

Komentáře a recenze 27

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
8
Doba ledová byl prvním filmem,který jsem si půjčil na DVD a byl jsem z něj tenkrát úplně hotový. Animace byla krásná a originální. Příběh byl plný vtipných momentů a zajímavých postav. Lenochod Sid spolu s praveverkou mne nejvíc bavili a vlastně i stále baví. Stále se něco děje a nechybí ani napětí. Výborná rodinná podívaná.
Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
9.5
Miluju praveverku, ta prostě nemá chybu!!! + perfektní animace + odsýpající děj, chvíli se nenudíte + skvělá ústřední trojice: mamut, šavlozubák i lenochod Víc dílů nebylo třeba.
Pete69
Pete69
29 308 bodů
7
Dobrý animák. Veverka všechny díly skvěle doplňuje a občas vnáší humor do slabších pasáží. Za mě dosti přeceňovaný animovaný film, který je jednoduchým putováním roztodivné pravěké party. Film hraje na citlivou stránku diváka, snaží se často úspěšně o legraci a funguje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
Otravně průměrné ve všech ohledech. Zakázková roztomilost už mě nudí. Spolu s Madagaskarem nejzbytečnější animované série. Shreka jde aspoň nesnášet za to, co se z něj stalo - tohle je jen prázdné.
Fingon
16 886 bodů
8
Nemám rád animované filmy s hláškujícími zvířátky a Doba ledová mně dlouho ne a ne chytnout (tedy kromě veverky). Ale asi v polovině se to nějak zlomilo a začalo se mi to líbit...
lamps
lamps
15 150 bodů
8
První Doba ledová je možná nejkvalitnějším rodinným filmem z celé série a disponuje krásným dojemným příběhem, který vedle ústředního putování za tlupou lidí, kterým je třeba vrátit jejich smradlavé mládě, nabízí perfektní seznámení s vesměs úžasnými postavami a jejich rozdílnými životními postoji, přičemž krátká stopáž mu sedí jako ulitá a nudit se nebude ani čtyřleté dítě, ani opatrující sedmdesátiletá babička. Ale aby tenhle veleslavný animák atakoval nejpřednější žánrové příčky, musel by jednak aplikovat méně vyloženě dětinského humoru (přestože některé dospělácké fóry jsou geniální - "Moderní architektura?.... Dlouho nevydrží"), a jednak by musel trochu ubrat na samoúčelnosti a sentimentu, který se poněkud bije s největším highlightem filmu, bláznivou veverkou snažící se najít nejvhodnější místo, kam strčit svůj žalud... ehm, opravdu je to film pro děti, nemusíte se bát žádných prasečinek ;) Z mého pohledu vyhrává odvázanější trojka, která je mnohem více nadupaná a příběhově zajímavější...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
9.5
Musím přiznat že mě tento animák dostal. Dějově i co se týče
  • hlášky
  • humor
  • Scrat
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Na tehdejší dobu stále skvělá animace, fantastické postavy, zajímavý příběh a krásně vybrané hlasy postav. Tady je ukázka, jak by se měli animované filmy dělat a ukázka doby, kdy se nikdo nebál riskovat a přemýšlet. Jeden z nejlepších animáků, jaký se kdy na obrazovce objevil.
Arthur Logoff
Arthur Logoff
7 771 bodů
8
To co píšou o tomto filmu ostatní, je pravda. Tento první díl by bohatě stačil, další jsou celkem zbytečné, pouze to vydělává prachy. Jedině praveverka je věčná, na tu se vždy těším :)
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
8
Po vizuální stránce naprosto bez výhrad, skvělé postavičky a roztodivná stvoření (Scrat rulez) jsou však bohužel zasazeny do naprosto přímočaré scénářové kostry a ve výsledku tedy Doba ledová působí spíše jako slepený videoklip...což rozhodně neznamená, že není naprosto nehorázně zábavný!!!