Muž, který vycházel z hrobu

57%
Muž, který vycházel z hrobu
Muž, který vycházel z hrobu
Několik důchodkyň bylo ve svém bytě přepadeno neznámým mužem. Ke znásilnění a smrti žádné z nich zatím nedošlo, ale brutalita pachatele případ od případu stoupá. K přepadení dochází vždy ve stejnou dobu, ve čtvrtek odpoledne. Po násilí následuje loupež, ztrácejí se peníze i šperky. Vedením případu je na přímluvu bývalé kolegyně pověřen major Bohuslav (J. Kanyza), dočasně přeřazený do policejního archivu, neboť v poslední době řešil své svízelné rodinné problémy alkoholem. Bohuslav chápe tento případ jako svou poslední šanci. Zapeklitý propletenec rodinných i „podnikatelských“ vztahů, v němž, jak se zprvu zdá, vraždil muž, který byl nedávno pohřben, zdárně vyřeší ve spolupráci s kapitánkou Mazancovou (V. Cibulková).



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Námět kriminálního příběhu o sérii brutálně napadených důchodkyň nijak nevybočuje od zavedeného standartu a děj jako takový není v tomto žánru nijak ojedinělý. Tvůrci se rozhodli přidat rodinné drama jednoho z policistů, který si právě prožívá osobní soukromou krizi. Příběh má tak dvě dějové roviny, které se kupodivu vzájemně neruší a naopak se příjemně doplňují. Není zrovna obvyklé u kriminálek zabíhat i do takovýchto záležitostí a to ve své podstatě probouzí jistou zvědavost. Ryze televizní film sice nemá žádné napětí a typickou žánrovou atmosféru, ale nevyznívá nijak špatně. Nenáročný film je zcela vhodný pro příznivce literárních krimi příběhu.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
4.5
No. Opravdu je to nenáročné! Jana Kanyzu (českého Schimanského) mám ráda, takže mě to tím pádem zas až tak moc nenudilo. Ale... Taková "typicky čétéjedničková zábava"!!! Vilma Cibulková má snahu vypadat až šerifovsky americky! Nebo to není její snaha, ale snaha tvůrců?! Od natočení uplynulo již celých 17 let. Neměl by se tento krimifilm nechat už spát na věky věkův v hrobě?!!!

Dodatečné informace

Původní název:
Muz, který vycházel z hrobu (více)
  • Česká republika Muž, který vycházel z hrobu
  • Česká republika Muz, který vycházel z hrobu
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění