Trans

71%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Natripované jinak, než jsem čekal - atmosféru si to buduje docela pomalu. A že se daří, nakonec vlastně přece jenom typicky boyleovským způsobem. Nevadí mi, že není následována pevná, předem rozluštitelná a vysvětlovaná struktura jako třeba u Počátku a hraje se především na efekt. Nevadí mi, že se ve filmu tak snadno ztratí - vlastně naopak, právě to se mi líbilo.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Dva dny poté si asi fakt kromě úvodu, všudypřítomné hypnózy a vyholeného Rozárčina bobříka už moc nevybavím. Boyla jsem měl vždycky za dobrého vypravěče, ale tentokrát ani on nedokázal z hovna uplést bič. Překombinovaný scénář, kdy se co pár minut mění zlí na špatné a naopak, nepůsobí vůbec geniálně ale spíš dost bezradně. 5.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Hodně netypická gangsterka s prvotřídními herci a drogově hodně zamotaným scénářem. Není to špatné, ale jednou stačilo, podruhé nechci a vlastně nevím úplně, co tím chtěl básník říci. Docela chápu, že ten film propadnul.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Slušně zamotanej filmeček, na toto koukat pouze za střízliva a bez dětí :-) Do samého konce člověk neví která bije a tak to má být. 72%
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Danny Boyle nám zase jednou zamotal hlavu, tak jak to udělal už mnohokrát, a ukázal, že mu to pořád jde. Po delší době originální nápad, po HODNĚ dlouhé době netradiční myšlenka, opravdu skvělý výběr hlavních postav a k tomu příjemná hudba.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
8
Slušná krimi, kterou tahá James, ale musím říct, že ve Sviňákovi prostě vypadá líp, vousy z něj dělaj úplně někoho jinýho, jako uhlazenej vypadá divně. On je to dost podivnej film, ve kterým mě ze začátku dost vadila ta hypnóza, která mě otravovala, ale nakonec jsem si zvykl a celý děj mě docela vtáhl. Došlo i na zvraty a povedenej konec, takže já jsem spokojen. 75%
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Danny Boyle je muž na svém místě. Ačkoliv u tohoto filmu jsem si ze začátku nebyl jistý, zda mě dokáže uchlácholit. Celkem jasně nalajnovaný děj, kde byly jasně stanovené postavy a jejich přesvědčení. V tuto chvíli jsem Trans nedával moc šanci, ale postupně mě Boyle vyvedl z omylu. Poté začal neskutečný kolotoč událostí a zvratů, což bylo přesně to, co tento film po předešlé stopáži potřeboval. Rosario Dawson nádherně film rozzářila, už jen pro její půvab. Každá z postav si vystřídala roli jak hrdinů, tak padouchů, což bylo velmi strhující pozorovat a proto ve druhé polovině filmu nebyly prakticky nudné pasáže. Celkově jedno z překvapení roku. 80%.
pantak
pantak
3 367 bodů
8
Příjemné překvapení,doporučuji.
harry456
harry456
2 437 bodů
8
Pohodová lehce mysteriozní kriminálka, s drsným britským humorem. Konečně zas jednou netradiční zpracování. (Docela naštve, když provedete geniální loupež a pak to schováte a pak dostanete ránu do hlavy a zapomenete kam. Zkuste to vysvětlit parťákům že fakt nevíte kam jste to dal.) Geniální a novátorský závěr filmu přidává 10%.
farb
farb
2 064 bodů
8.5
WOW, tak tomuhle říkám mindfuck! Boyle neustále zatápí pod kotlem, neustále si hraje s divákem, efektní vizuály efektně prolíná s efektní hudbou a krouží / pohazuje kamerou, přičemž dává dohromady příběhové puzzle. Jenže je neskládá běžným způsobem od krajů / začátku či od středu, ale zdánlivě na přeskáčku. A když pak v závěru před divákem odhalí finální obraz, dostaví se katarze lepší než ten nejlepší fet na světě. Prostě tripový koncert s vynikajícími herci (McAvoy šplhá stále výš, Cassel nezklame nikdy a "Rozárka" je femme fatale jak má být ). Jste můj hrdina, pane Boyle.