Hunger Games: Vražedná pomsta

75%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Hunger Games je zajímavý projekt a první díl se mi hodně líbil, druhý není o nic špatný a celkem logicky navazuje na ten první, ale už to tu prostě jednou bylo. JE to opět velmi akční moderní survival, který bohužel zastiňuje zvláštní futuristické nablýskané pozlátko.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
7
Je pravidlem, že pokračování celovečerního snímku by mělo být lepší či minimálně stejné. Povedlo se? Dobrodružná etuda Katniss Everdeen dál pokračuje ve futuristickém dystopickém světě a ne zrovna lichotivě. Svým vítězstvím způsobila něco, co se Capitolu nelíbí a tak se jí chce jednou provždy zbavit. A tak jde zase o všechno. Oproti předchozímu snímku se ve své podstatě nic nezměnilo. Jako u každého eposu je děj silně natahovaný ve snaze se vymanit sebemenšího hluchého místa. No, jakž takž. Někde by střihačské nůžky byly potřeba. Temná atmosféra je krotká a i napětí v ničem nepřehání. Výkon Jennifer Lawrence je opět zodpovědný ve své přesvědčivosti v rámci rozvoje všech emocí. Výborně vyjadřuje odvahu ve svém instinktu o přežití a hlavně své naprosté nezávislosti. I když je fakt, že její postava Kathiss v tom tentokrát není sama. Jak už víme, společným vítězem Hladových her je Peeta Mellark s tváří Joshe Hutchersona, který se snaží nezůstávat pozadu. Snímek jako takový je o něco rychlejší, energičtější, dějově mazanější i tragičtější. Skrývá se v tom hlavně moralizační výpověď o vlivu totalitní vlády překračovat svou pravomoc v rámci ovlivňování a kontroly prostřednictvím médií, myšlenek a emocí marginalizované společnosti. Příběh je tak o něco málo složitější, ale vlivem natahování scén dává divákovi více prostoru danou myšlenku plně uchopit. Ano, i tentokrát má snímek z hloubky své duše světu co říct. Jen si toho všimnout.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Sice jsem po nijaké jedničce myslel, že s Hunger Games končím, ale obecné přesvědčení o tom, že dvojka je o několik řádů lepší, mě přimělo se k tomuhle "Stmívání pro chytřejší holky" přece jenom vrátit. Musím říct, že je to opravdu o něco lepší, ale že bych pozoroval výrazný posun, to rozhodně ne. Navíc mě film donutil zas a znovu pochybovat o Jennifer Lawrence v mnoha ohledech. Jediné, co dokážu sérii přičíst k dobru, že neirituje. Pořád mě ale vůbec nezajímá. Snad kdyby to mělo o hodinu míň... 2 a 1/2 PS: Často si čtu, že hrdinka Hunger Games na rozdíl od Belly z Twilight není nekonečně pasivní postava. Jste si tím jistí? Mně přijde, že snad ještě víc dělá, co se po ní chce, jen si na to víc stěžuje.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Tohle že je ten světový bestseller? Obyčejná kopírka prvního dílu, která hlavně v dramatických rovinách vůbec nestíhá. Jestli tohle má být vrchol fantasy pro teenegery, tak nazdar hodiny....4.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Série pro dospívající diváky, která patří k vrcholům teenage tvorby posledních let. Dvojka Hunger Games je důstojným pokračováním nadprůměrné ságy, která cílí na široké publikum. Napětí, skvělí herci a mimořádně drsné pomrkávání na diváka svědčí o cynismu Hollywoodu, ale zároveň dokazuje, že režisér Francis Lawrence patří mezi nejlepší filmaře naší doby. Poslední hodina je mistrovská, pomalejší rozjezd vražedný.
lamps
lamps
15 156 bodů
6
Bohužel, průměr nastavený prvním dílem charakterizuje i dvojku, přestože příběh mohl a také měl být zajímavější a jména všech herců jsou stále uchu více než lahodící. Formálně takřka na úrovni jedničky, stále bez větších emocí a věrohodnosti načrtnuté společnosti- vše vyznívá chladně a strojeně, v některých pasážích zase přespříliš efektně a hlavně zbytečně zdlouhavě. Scény z arény, které měly být vrcholem filmu, působí spíše jako nezbytný prvek k naplnění očekávání a k vytvoření dostatečně silného odrazového můstku vstříc dalším pokráčování. A jestliže v jedničce velmi dobře zafungovala romantická chemie mezi ústřední dvojicí, zde byl jejich vztah rušen jednak neustálou přítomností třetí osoby a jednak do zblbnutí omílanými frázemi o "hrozbě pro stát" a "ztělesnění nezávislosti". Naštěstí obrazové a zvukové zpracování je téměř bezchybné a finální zvrat dostatečně uspokojivý a nadějný na to, abych Vražednou pomstu raspektoval jako pouhou předehru a těšil se na příchod velké revoluce. Tam už to ale bude chtít trochu víc zabrat :)
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Žádná změna. Nijaký film co by něčím překvapil.
M3lios
M3lios
9 141 bodů
8
Dvojka sa poučila z chýb predchádzajúceho dielu a predviedla ešte lepšiu filmovú adaptáciu.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Dvojka Hunger Games je v mnoha ohledech vyzrálejší variací na svého předchůdce. Nabízí o třídu lepší režii, scénář i herecké výkony, představení totalitního režimu není jen útržkové, ale opravdu intenzivní (koho máte nenávidět, toho budete nenávidět) a Jennifer Lawrence se z "pouhé" sympaťandy přetavila v plnohodnotného tahouna, který má na to být vůdcem. Není to bez chyb (především romance s Galem z Okrsku 12 je pořád jaksi nadbytečná), ale filmu nechybí spád, emoce, výborně natočené scény a co je možná největší tvůrčí vítězství, má to skoro dvě a půl hodiny a přesto to nenudí! Nemám nejmenší důvod se na další díly netěšit. Vražedná pomsta je příslibem toho, že se bude na co dívat.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Pěkný.....pěkný vyhazování peněz je natáčení této série. První hodina úplná nuda, i nehty který nemám jsem si okousal a když už se to pomalu začalo rozjíždět, tak byl konec a to to trvalo přes dvě hodiny. Scéna v pralese by mohla být dobrá, ale zase nuda, pobíhali jen tam a zpátky a největší akce byla, že pozabíjeli pár opiček (chudáčci). Hvězdička za výbornýho Donalda Sutherlanda a svlíkačku ve vejtahu. 36%