Útok na Bílý dům

70%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
7.5
WoW tak to Emmerich opět dokázal a natočil podívanou plnou Booom a prááásk a ratatatata. Prostě akční podívaná jak má být s perfektním hereckým obsazením v čele se skvělým Čendou Tatumem,který se pro mě vyvinul od dob prvního Let's Dance a Super náhradníka takovým směrem,že už ho řadím mezí své a oblíbence. Letos jsme měli možnost vidět dva útoky na bílej dům a já můžu s klidným srdcem říct,že White House Down je jasný výherce.
Pete69
Pete69
29 761 bodů
6
Tohle se mi příliš nelíbilo. Na mě až moc americké.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Snímek konkurující stejně zaměřenému počinu ´Pád Bílého domu´ se velmi věrně nese v duchu bezkonkurenční ´Smrtonosné pasti´. Když se však podíváme na počátek příběhu, hodně to připomíná film ´Náhlá smrt´. Spousta patosu a klišé, ohromné hrdinství a vlastenectví, zrádci všude tam, kam se člověk podívá a do toho všeho jeden človíček, který s vervou sobě vlastní a ohromnému rachotu zbraní všemu udělá přítrž. Tohle všechno bylo in v 90.letech a tak je nadmíru jasné, že tu nic originálního naprosto není. Po těch všech přehnaně efektových akčňácích z poslední doby to však není ani na škodu. Velmi jednoduchý děj a přemíra akčních scén tak slibuje starou dobrou akční popkornovou zábavu, která tu už opravdu chyběla. Nelze pominout porovnání se zmíněným konkurenčním snímkem a dá se říci, že tento přeci jen dopadl o něco lépe. Roland Emmerich zkrátka opět nezklamal.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Citát z filmu "Celý svět nás zděšeně pozoruje a říká si, co se to v té Americe zase děje". Přesně tak Rolande, zase jsem tě zděšeně pozoroval a říkal si, co se to k.rva děje. Starší bratříčk OHF, ve kterém Butler kosil rákosníky a hláškoval na počkání kope úplně jiný sport. Tohle je jen velká bedna patosu s několika až trapnýma scénama (vě většině z nich Emily Cale). 4/10
muzz
muzz
18 035 bodů
7
Nedostal jsem v tom filmu nic z toho, co jsem očekával. Jen profesionálně odvedená režie a průměrné herecké výkony, které vxpadaly, jako kdyby si odskočili na pár dní od jiného roztočeného filmu. Průměrná akční pikovina, která pobaví, ale že by to byl kvalitní film, o kterém si budeme povídat ještě po letech, to tedy ne. 70 bodů jen za dobrý nápad! :)
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Nevím co si Emmerich představuje pod pojmem prezidentování, ale rozhodně to nebude jen nudné papírování a moře rutinních schůzek. Ale právě jeho jedinečný přístup, který umožní skupině teroristů během deseti minut kompletně obsadit nejstřeženější budovu světa a podle potřeby udělá akční hrdiny ze všech zúčastněných prezidentem počínaje a jedenáctiletou holčičkou konče, přidal opět celé podívané ohromně na zábavnosti a probudil v myslích žánrových příznivců tak trefný pocit deja vu, o jaký se v posledních letech stará už jen parta jistých postradatelných týpků. Co na tom, že je film přecpaný stokrát viděnými klišé stejně jako The Rock steroidy, když vše je záměrně vedeno s takovým nadhledem a natočeno natolik zkušeně a sympaticky? Navíc herci si své role viditelně užívají a pan režisér si dělá každým vyprázdněným zásobníkem stejnou radost, jako kdyby měl být jeho poslední. Rozhodně mě udivuje kritická recenze s Cinemy, kde to WHD opravdu pěkně schytal. Pan redaktor asi není dostatečný gurmán. :D
sabule
14 227 bodů
6
Slušnej akčňák,ale čekal jsem od toho trošku víc a zdálo se mi to až moc přehnaný.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8.5
Nečekal jsem nic a dostal takřka všechno. Nebýt nízkého ratingu, neměl bych de facto za co strhávat body. Ano, je to hrozně oldschool, vrcholně zapracovala nostalgie a všechno už jsme viděli jinde. Ale tak čistou žánrovku, která by podobně důsledným způsobem zpracovala své téma, to už jsem neviděl léta. White House Down je film propadlý časem - ukázka toho, jak se točilo počátkem devadesátých let. Uvědomělý záporák se zábavnými poskoky, opravdu vtipné vedlejší postavy, hláškující a zranitelný hrdina, sázka na fyzickou akci a žádné zbytečné kejkle okolo. Lebedil jsem si a zamáčkl slzu pri představě, že je to příběh Johna McClanea Jr.. Tatumovi bych ho věřil bez zaváhání. Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku a pro mě osobně dost možná nejlepší klon/nástupce klasické Smrtonosné pasti.
blazma
blazma
4 928 bodů
8
Tak jo jeden ze dvou filmů ve stejném roce o úplně tom stejném. Bílý dům pod útokem a jeden rytíř v zářivé zbrojí má zachránit svět. Herecké obsazení v obou filmech je docela solidní, takže záleží na samotném provedení a výkonech. Akce jsou taky docela v podobě. nic méně Pád Bílého domu s Gerardem Butlerem o něco vítězí. Hlavně proto že tady to až moc hrajou na sex appeal Channinga a doufají že to přiláká nadržené puberťačky a mini příběh kdy mají za rukojmí i jeho pubertální odvážnou dceru až moc hraje na city. Takže smůla, Pád Bílého domu je o chlup lepší.
kubas369
4 086 bodů
10
Čistá odlechčená žanrovka, které skoro vůbec nic nechybý takže spokojenost. Pro mě osobně Emmerich zraje jak víno. O třídu lepší než Pád Bílého domu.