Nelítostný Parker

62%
Nelítostný Parker
Plakát traileru
Nejodvážnější, nejdůkladnější a nejostřejší lupič, Parker (Jason Statham), je specialista na ty nejnebezpečnější a zdánlivě neuskutečnitelné loupeže. Od svého týmu očekává naprostou oddanost a přesné dodržování stanoveného plánu. Když se kvůli lehkovážnosti jednoho z jeho kolegů poslední akce tragicky zvrhne, Parker odmítá spolupráci s gangem šéfa místního podsvětí Melandera (Michael Chiklis). Ten se ale se zápornou odpovědí nespokojí a za trest ho polomrtvého pohodí na kraji opuštěné silnice. Parker, který útok zázrakem přežije, se zoufale touží pomstít a pátrání po gangu ho zavádí do honosného Palm Beach. Tady se Parker vydává za bohatého Texasana kupujícího dům a potkává Leslie (Jennifer Lopez), neúspěšnou realitní agentku s encyklopedickými znalostmi ostrova. S její pomocí odhalí plán gangu na loupež klenotů v hodnotě 50 milionů dolarů a pochopí, že to je ideální příležitost na vyrovnání účtů. Parker si ale znepřátelil i chicagské spojence gangu, kteří si na něj najali speciální tým zabijáků. Aby mohl Parker provést svou odplatu, bude muset nejprve přežít. (oficiální text distributora)



Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Přehlédnutá pecka od výborného režiséra Taylora Hackforda, k jehož tvorbě je publikum někdy až zbytečně kruté. Parker má velkou výhodu v hereckém obsazení, které na toto sympatické béčko je velmi slušné. Statham a Lopez odvádí slušný nadstandard a scenáristicky to také není úplně od věci. Dobrý film pro dospělé diváky, který žádné televizi ostudu neudělá.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Nezničitelný Statham, jak jinak. Film je docela povedený a určitě nenudí. Rozhodně nepřekvapí.
leafroller
leafroller
3 023 bodů
8
Je to svižné, je to drsné, je to poctivý Statham, jak ho známe a máme rádi. A pak najednou zničeho nic se tam objeví postava navíc. Postava, jejíž existence je pro děj naprosto zbytečná. Ba co víc, díky ní se film zabrzdí a protáhne o otravných 30 minut. Hodně mi to připomnělo komentář Amy Farrah Fowlerové k Indianu Jonesovi. A tak zatímco v úvodu jste se nechali unášet strhujícím tempem, v závěru nervózně hladíte ovladač v naději, že ho nebudete muset použít. Je to škoda. A ještě něco mi film připomněl. Starýho 007. Toho 007, který se na někoho jen podíval a nepřítel byl v bezvědomí. 007 měl velkou kliku, že nearazil na pana Parkera, protože ten očividně snese o trochu víc:-)


Dodatečné informace

Původní název:
Parker (více)
  • USA Nelítostný Parker
  • USA Parker
  • USA Паркър
Premiéra v ČR:
29. 2. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Rozpočet:
35 mil. USD
Tržby:
46,22 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Nelítostný Parker je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch