Upstream Color

64%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Jak moc by chtěl být Carruth velký umělec! Tentokrát jsem se neztratil jako u Primeru - věděl jsem do čeho jdu. Proto byl zážitek lepší. Chápu, že má režisér potřebu vyjadřovat se takhle (doslova) květnatě, ale osobně mě to stále oslovuje jen místy. Závěr to vytáhl téměř ke čtyřem hvězdám, protože mě film začal zajímat. Bohužel ve chvíli, kdy mě zajímat už nefalšovaně začal, skončil. 3 a 1/2
mattesak
1 205 bodů
8
V tomto filmu jsem byl naprosto ztracen. Nechápal jsem jediný symbol, jedinou scénu. Přesto jsem ho nedokázal vypnout, ani odsoudit. Asi pro ten nádherný audiovizuál. Možná i pro tu divnost, která se ale nezdála být tak prvoplánovaná jako u Lynche. Tušil jsem, že existuje vysvětlení. Poté jsem si přečetl tento článek: http://www.slate.com/blogs/browbeat/2013/04/09/upstream_color_faq_analysis_and_the_meaning_of_shane_carruth_s_film.html a pochopil jsem, jak krásný a hluboký film to je.
dream
dream
562 bodů
8.5
Upstream Color je narativně enigmatickominimalistický, s podmanivou prací kameramana, zvukaře, střihače a hudebního skladatele. Má roztříštěnou stavbu fabule se symbolistickými spojeními, tvořivě přínosný, svobodný.
Prcek008
Prcek008
328 bodů
0.5
Po geniálním Primeru jsem čekal další promyšlenou filmovou hříčku. Ale tohle nechápu, opravdu ne.