Bahno z Mississippi

69%

Komentáře a recenze 10

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Nichols už dokázal zaujmout ve své prvotině Take Shelter, ale teprve s Mudem jsem ho pořádně docenil. Takovýhle dobrodružných příběhů vyprávěných dětskýma očima totiž ročně moc nevzniká (natož tak kvalitních - zdravím Super 8). Herecky překvapivě nejvíc září dětský Tye Sheridan, ale i takový McConaughey si to (jako už pár let) opět neskutečně dává - jsem rád, že na "stará" kolena začal mít čuch na samé zajímavé projekty. 8.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Jeff Nichols má zatraceně výrazný režijní rukopis a po pravdě, nikdo jako on takové filmy nedělá. Bahno z Mississippi je hodně netradiční v podstatě dětský film, který obsahuje dobrodružství, záhadu, romanci a svižnou akci. nejsem si úplně jistej, že takové filmy se dají vůbec prodat, ale to neznamená, že by to byl nepodarek. Naopak.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Matthew je dobrej jako vždy, ale film je krom celkem svižnýho a akčního konce (cca 10 min.) docela nuda. Pointa zajímavá, ale v dnešní době už je na výběr tolik filmů a mnohem lepších filmů, že to na mě nepůsobí ničím zajímavým. 32%
Petrson
Petrson
4 166 bodů
6.5
Vynikající dětští herci, zajímavý scénář, ale zase v americkém pojetí. Prostě bez pistole a násilí se nic neobejde a když se mi něco nelíbí, rovnou dám druhému pěstí, ať jsem dítě, nebo dospělý. Konečné řešení je se postřílet :(, jako vždy made in USA. Mohl to být sofistikovaný pohled do dětských iluzí o slibech a smysluplnosti vztahů.
slord
slord
3 832 bodů
8
Veľmi solídna dráma s dobrou atmosférou a režijne zvládnutá veľmi dobre. McConaughey je výborný, Tye Sheridan tiež stojí za zmienku, jeho mladý hrdina je skvelou zložkou príbehu. Každá postava, aj tá najvedľajšia má vo filme svoje miesto. Dosť dobré to bolo, takže za mňa silných 8/10.
Zbyndex
Zbyndex
3 611 bodů
8
Zpočátku to vypadá jako pohodová klučičí bojovka na plátně. Ono je těžký vymyslet originální téma či námět. Tudíž je tu vždy nějaký film, který je filmu podobný. To znamená následné srovnávání. A proto už není zas tak zajímavé,se kterým námětem tvůrci přijdou, ale záleží na samotném zpracování. Toto drama si myslím je na vysoké úrovni. Nakonec se to chytá i závažných témat, což jsem nejdříve neočekával. Je jasné, že tohle není film pro děti. Já jsem rád, že už nejsem dítě a mohl jsem sledovat zajímavý příběh o vychytralém Mudovi, který hezky využije 2 mladé chlapce na cestě za svobodou. 65%.
Fanik
Fanik
3 062 bodů
8
Hodně zajímavý film. Nepamatuji si kdy by mi naposled byli sympatičtí dětští herci.
Profilová fotka
Smazaný uživatel
764 bodů
7.5
Kdyby u nás uměli herci hrát jako Ellis v tomto filmu, nemám o českou kinematografii strach. Na to, jakou měl film stopáž, to docela jelo a mám dojem, že čím je Sam Shepard starší, tím má větší charisma. Každopádně hvězdou filmu je Tye Sheridan, kluk, kterýho si možná budete pamatovat ze Stromu života.