O myšce a medvědovi

72%
O myšce a medvědovi
V obyčejném medvědím světě jsou medvědi vážní a zamračení. Medvěd Ernest je jiný. Je hudebník, rád by byl veselý, jenže je chudý a často hladový. Při hledání něčeho k snědku chytí malou myšku Celestinu, která utekla ze svého podzemního myšího světa. Aby Celestina neskončila v Ernestově prázdném žaludku, uzavře s ním dohodu. Když ji nesní, ukáže mu místo, kde může získat spoustu čokolády, bonbónů a těch nejlepších sladkostí. Ani jeden z nich ještě netuší, že se tak dostanou na stopu chamtivých medvědích manželů, kteří kteří si přivydělávají tím, že cukrovinkami záměrně kazí medvědím dětem zuby. To, co začalo mezi bručounským Ernestem a upovídanou Celestinou jako pouhá dohoda, přerůstá v neobvyklé přátelství a přes všechny rozdíly se z nich stává nerozlučná dvojice. Aby odhalili velké cukrovinkové spiknutí, budou potřebovat pomoc z myšího i medvědího světa. Podaří se jim překonat předsudky ostatních a oba světy spřátelit?



Recenze: O myšce a medvědovi

Kinobox.cz
80%

Film mi znovu a znovu připadal povědomý, než jsem si konečně uvědomil, že dosti připomíná starší tvorbu Hayao Miyazakiho. Není sice tak bravurně animovaný, ale postavičky mají podobný design, dělají podobné kukuče, a hlavně - děj je místy podobně příjemně dada a originální.


harry456
harry456
2 437 bodů
7.5
V jednoduchosti je krása, zde to platí dvakrát tolik, krásná milá pohádka, která je skicovitě zpracovaná. Z počátku to sice nepůsobí nijak zvlášť poutavě, ale to jen nejspíš z důvodu přehlceného anime žánru, kdy se upřednostňuje grafické zpracování nad dějovou linií. Co, ale postrádá na začátku, to hravě dohání ke konci.

Dodatečné informace

Původní název:
Ernest et Célestine (více)
  • Francie O myšce a medvědovi
  • Francie Ernest et Célestine
  • Francie Ernest & Celestine
  • Francie Ernest kai Celestine
Premiéra v ČR:
17. 1. 2013
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Francie, Belgie
Čeština:
O myšce a medvědovi je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce O myšce a medvědovi


Podobné