Pomsta mrtvého muže

69%
Pomsta mrtvého muže
Pomsta mrtvého muže je napínavý akční thriller s milostnou zápletkou, který se odehrává ve zločineckém podsvětí New Yorku. Victor je pravou rukou kriminálního bosse jménem Alphonse, jehož gang se právě potýká s problémem. Někdo totiž systematicky zabíjí jeho členy a dokonce vyhrožuje samotnému Alphonsovi. Po stopách neznámého útočníka se vydává Victorův přítel Darcy, který cítí šanci zavděčit se Alphonsovi a postoupit v hierarchii organizace. Uprostřed toho se Victor seznamuje s Beatrice, tajemnou Francouzku, která žije se svou matkou, Valentine, ve věžáku kousek od Victora. Oba si nesou svá tajemství, oběma život uštědřil tvrdé rány a oba mají své důvody toužit po pomstě. Ale teprve vzájemná přitažlivost a vášeň jim dodá sílu uskutečnit krvavý očistný plán odplaty.



Recenze: Pomsta mrtvého muže

Kinobox.cz
75%

Jestli z této recenze máte vyjít s jedinou větou, která vám utkví v hlavě, prosím, ať je to tato: "Proboha, nekoukejte na trailer!". Nejenže je tam spousta nevítaných spoilerů a docela velkých zvratů, ale především vás opravdu připravý na naprosto jiný film, než na ten, který uvidíte.


martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
8
Neobvyklí a zajímavý snímek, kde se střídá akční a romantický motiv. Zvláštností je, že romantizmus brzdí akční švih a akčnost zase romantické rozjímání, avšak to přesto všechno funguje a oba žánry se vzájemně doplňují a motivují. Dalo by se říci, že je taková kombinace podívanou pro všechny, ale nebude tomu tak. Akční diváky bude nudit romantika a romantikům bude zase vadit násilí. Temnost příběhu už je standardem a tak nijak nepřekvapí. Je však využit na maximum společně s obrazovým vyprávěním, čehož si nelze nevšimnout. Tvůrce původního snímku 'Muži, kteří nenávidí ženy' si dal opět sakramentsky záležet. Ani Colin Farrell a Noomi Rapace nezklamali a společně podali úctyhodný herecký výkon. Byť snímek nenadchne každého, stojí za podívanou.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Ne zrovna obyčejný akčňák o ne zrovna obyčejné pomstě, ve kterém sice chvílemi skřípe scénář, ale ne zas tak moc, abych u toho měl tendence plácnout se do čela. Doufám že Cooper v brzké době zakopne o pořádný hollywoodský trhák - zasloužil by si to. 6.5/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Americký debut Nielse Ardena Opleva, který všem vytřel zrak geniální filmovou adaptací Stiega Larsona Muži, kteří nenávidí ženy. Farrel s Rapace tvoří zajímavý ústřední pár mezi kterým je potřebná chemie. je to v podstatě noirový snímek s béčkovou zápletkou i béčkovým vyústěním a není úplně typický. U filmu jsem se slušně bavil, má pár zajímavých scén, ale čekal jsem asi o chlup víc.

Dodatečné informace

Původní název:
Dead Man Down (více)
  • USA Pomsta mrtvého muže
  • USA Dead Man Down
  • USA Убит мъртвец
Premiéra v ČR:
27. 3. 2024
Distributor:
Prima+
Země původu:
USA
Rozpočet:
30 mil. USD
Tržby:
19,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Pomsta mrtvého muže je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch