NON-STOP

74%

Komentáře a recenze 39

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 761 bodů
7
Celkem typická a povedená Neesonovka. Dobrý chlap na správné straně se postupně prokouše až k happyendu. Liam Neeson točil akční filmy, jako z devadesátých let a myslím to v dobrém slova smyslu. Zábavný akční film v pořádném tempu. Naprosto v pořádku - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Liam Neeson měl zase štěstí na scénář a režiséra, který to dokázal dokonale přenést na plátno. V průběhu transatlantického letu dostane letecký maršál řadu podivných esemesek, ze kterých se nakonec vyklube hrozba. Buď dostane 150 milionů dolarů a nebo někdo zemře každých 20 minut. A hrozby se skutečně začnou naplňovat. Ještě nikdy se snad letecký maršál nedostal do takové svízelné situace, kdy má proti sobě neznámého vyděrače, cestující i podporu na zemi. A mrtví pomalu přibývají. Vyděrač to má promyšlené dokonale. Napínavá atmosféra začne ihned po startu letadla a vše se rozvine tak, že si ani divák není jistý, na čí stranu se má připojit. Sebeovládání maršála je zcela na místě. Vydrží to? Liamovi bylo v době natáčení 62 let a ani to není poznat. Jeho kondice je fantastická. Škoda, že více prostoru nedostala Julianne Moore. Její role je dosti nevýrazná a tak tu podivně působí jako páté kolo u vozu. Každopádně je příběh velmi dobře promyšlený, čímž si napětí dokáže udržet do poslední minuty. Tématicky se jedná o hodně dobrý filmový zářez na poli dramatických snímků odehrávajících se na palubě dopravního letadla.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Non-Stop je velmi nadprůměrný thriller, který je ideální volbou na slušnou zábavu pro sobotní večer. Oskary od této podívané nečekejte, ostatně v to tvůrci ani nedoufají, ale upřímně, na co si zajdete do kina raději, na slušný thriller nebo na agitačku „12 let v řetězech“.
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Takhle se na to musí. Obsaďte dvaašedesátiletou akční ikonu vypadající na čtyřicet do role neohroženého a racionálně uvažujícího maršála, jako revír mu přidělte letadlo ve výšce 6 kilometrů a coby protivníka neskutečně vychcaného a zákeřného anonyma, a dostanete velmi rychlou odpověď na otázku, jak se jmenuje zatím nejvydařenější akční film tohoto roku. Neeson je stále nehorázný šéf, Moore je dobře obsazená a pomineme-li tradičně stupidní motivaci zloduchů, která z nich navzdory skvělému plánu dělá voly, i scénáristé odvedli prácičku, která by se v daném žánru měla náležitě ocenit. NON-STOP možná zakrátko zapadne mezi hromadu jemu podobných, ale jako atraktivní a zábavné zpestření jednoho líného dopoledne si na něj vždy rád vzpomenu.
headhunter
headhunter
10 287 bodů
7
3x škoda za ten zmršený konec*
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
8
Po příchozí SMS zprávě se spustí natolik akční thriller, že je prakticky nemožné se nudit. Scénář je do mrtě promyšlený, film jede jak má a Neeson herecky dospěl a dodala hlavní postavě lidskost. Po Neznámém další skvělá spolupráce, Neeson/Collet-Serra a těším se na další jejich výtvor.
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
8
Je v tom hodně cítit předchozí spolupráce režiséra Jaumea Colleta-Serra a Liama Neesona – znovu se hraje na zamotaný příběh, který prakticky až do konce pokládá jednu otázku za druhou a precizní filmařinu. NON-STOP má ale dvě výhody. V prvé řadě to, že se Neeson zapojí do akce již v první polovině filmu a za druhé má podstatně adrenalinovější vývoj. Hnidopich by mohl namítat, že načasování je až podezřele přesné a konec je podle žánrových pravidel leteckých thrillerů. Ale hra na vraha skutečně funguje, nechybí památné hlášky a Neeson se v rolích drsňáků prostě našel.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
No konečně se zase někdo rozhodl natočit film z klaustrofobických prostorů letadla. Liam Neeson se zase ukázal v tom, co mu jde nejlíp. A co si budeme povídat, v 62 letech by mohl za svůj výkon dostat klidně roli v dalším pokračování Expendables.
  • Originalita
  • Konec
limeta
limeta
5 177 bodů
6.5
Liam Neeson skvělý v tom co umí :-) a jsem ráda, že se v blízké době nechystám letět.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Nenapadlo by mě, že téma vražedné nebezpečí v letadle ještě není filmařským průmyslem do mrtě vyčerpané, ale zde se skutečně podařilo natočit velmi napínavý film plný překvapivých zvratů, kde všechno už od začátku jako by bylo nesměrováno proti hlavnímu hrdinovi alkoholikovi a ztroskotanci v podání Liama Neesona. Podezření, kdo stojí za výhrůžnými esemeskami a za následnými vraždami přeskakuje snad každých pět minut na jinou osobu v letadle, a přitom zůstává stále uvěřitelné. Potěšily i hlavní ženské hrdinky v podání Julianne Moore a Michelle Dockery. Konec mi přišel trochu prvoplánově odfláknutý, ale přesto nelze než hodnotit dosti vysoko.