NON-STOP

74%
NON-STOP
Bill Marks se živí jako bezpečností agent v letadle a jeho práce ho už dávno nebaví, nesnáší létání, stání ve frontách a všechny ty procedury kolem. Jenže tentokrát se běžná rutina změní v noční můru. Během letu mu začne anonymní terorista posílat zprávy, ve kterých požaduje od vlády sto padesát milionů dolarů, jinak každých dvacet minut někoho v letadle zabije a aby dostál svému slovu, je krátce poté nalezena první mrtvola. Bill se musí pokusit přijít na to, jak se zabijákovi daří vraždit bez toho, aby ho někdo viděl a jak to, že účet, kam chce peníze poslat je napsaný na jeho jméno? Případ se zamotává a čas neúprosně běží...



Recenze: NON-STOP

Kinobox.cz
80%

Navzdory několika menším nešvarům je NON-STOP, i přes tíživou zápletku, příjemná a zábavná žánrovka, obsahující dostatek akce, hlášek a nápadů, abyste po odchodu z kina mohli mít pocit, že jste své peníze věnovali na správný lístek. A kdo miluje novodobého drsného Neesona, ten si může klidně k hodnocení ještě nějaká procenta přičíst. V téhle póze se herecky skutečně našel.


Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Celkem typická a povedená Neesonovka. Dobrý chlap na správné straně se postupně prokouše až k happyendu. Liam Neeson točil akční filmy, jako z devadesátých let a myslím to v dobrém slova smyslu. Zábavný akční film v pořádném tempu. Naprosto v pořádku - 70%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
9
Liam Neeson měl zase štěstí na scénář a režiséra, který to dokázal dokonale přenést na plátno. V průběhu transatlantického letu dostane letecký maršál řadu podivných esemesek, ze kterých se nakonec vyklube hrozba. Buď dostane 150 milionů dolarů a nebo někdo zemře každých 20 minut. A hrozby se skutečně začnou naplňovat. Ještě nikdy se snad letecký maršál nedostal do takové svízelné situace, kdy má proti sobě neznámého vyděrače, cestující i podporu na zemi. A mrtví pomalu přibývají. Vyděrač to má promyšlené dokonale. Napínavá atmosféra začne ihned po startu letadla a vše se rozvine tak, že si ani divák není jistý, na čí stranu se má připojit. Sebeovládání maršála je zcela na místě. Vydrží to? Liamovi bylo v době natáčení 62 let a ani to není poznat. Jeho kondice je fantastická. Škoda, že více prostoru nedostala Julianne Moore. Její role je dosti nevýrazná a tak tu podivně působí jako páté kolo u vozu. Každopádně je příběh velmi dobře promyšlený, čímž si napětí dokáže udržet do poslední minuty. Tématicky se jedná o hodně dobrý filmový zářez na poli dramatických snímků odehrávajících se na palubě dopravního letadla.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Non-Stop je velmi nadprůměrný thriller, který je ideální volbou na slušnou zábavu pro sobotní večer. Oskary od této podívané nečekejte, ostatně v to tvůrci ani nedoufají, ale upřímně, na co si zajdete do kina raději, na slušný thriller nebo na agitačku „12 let v řetězech“.


Dodatečné informace

Původní název:
Non-Stop (více)
  • USA NON-STOP
  • USA Non-Stop
Premiéra v ČR:
27. 2. 2014
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Francie
Čeština:
NON-STOP je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch