Vetřelec: Covenant

65%
Vetřelec: Covenant

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott (Blade Runner, Gladiátor, Marťan) vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (Cinemart)




Recenze: Vetřelec: Covenant

Kinobox.cz
70%

Kdybych bral oba filmy naprosto nezávisle, pravděpodobně bych musel uznat, že Vetřelec: Covenant je o trochu lepší, než Prometheus. Pokud je ale beru jako dva na sebe navazující díly série, jsem nucen konstatovat, že se tento filmový seriál nebezpečně blíží k tomu, jak dopadli Terminátoři.


Brenan88
Brenan88
47 059 bodů
6.5
Právě jsem se vrátil z kina a musím říct, že si nás ten Ridley pěkně povodil. Alien: Covenant je jen chytrý marketingový tah jak nám naservirovat Prometheus 2. Po skončení snímku jsem kolem sebe viděl spoustu zklamaných a zmatených tváři. Nejspíše jako já čekali krvavou akční jízdu,která se bohužel dostavila jen zřídka. Zato těch filozofických zvástů a prázdných úvah je požehnané. Spousta scén mi přišlo zcela zbytečných a ve výsledku vyzněly do prázdná. Řemeslná stránka filmu byla odvedena na výbornou, nic jiného jsem od Scotta také neočekával. Alien vypadá doost dobře a je příjemné se s nim opět po letech setkat. Bohužel ten zbytek už tak přesvědčivý není. I tak se jedna o kvalitní sci-fi, kterému více sluší prostředí vesmírné lodi, než tajemná planeta. V příběhu jsme se opět posunuli o kousek dál a teď bych prosil děj přesunout na vesmírnou loď a tam se na posádce vyřádit.
  • "nejlepší" Francova role za dlouhá léta
  • za Fassbendera
Pete69
Pete69
29 102 bodů
4.5
Spíše průměrný film, který nesahá prvním vetřelcům ani na paty. 80% filmu nuda, ke konci trošku akce a předvídatelný konec připravující půdu Vetřelci 8 - 99. Zkrátka toto se příliš nepovedlo s tak nezbývá, než se těšit na nápravu. Inu i mistr Ridley se někdy utne.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
5
Posádka koloniální lodě se po zachycení neznámého signálu ocitne na neznámé planetě podobné Zemi. kde začne čelit té nejděsivější hrozbě, jakou si nikdy nedovedla ani představit. ´Prometheus 2´ či ´Alien: Covement´. jak je komu po chuti. Přímé pokračování neoficiálního prequelu vetřelčí ságy přináší příběh, který jsme však už ale jakoby znali. Ano. Námětově je v podstatě stejný, jako zcela první snímek z roku 1979 ´Alien´, který v nejedné zemi dokázal rozvířit vody děsivého vědomí. Snímek není na stejné úrovni jako předchozí film a jako film zcela první. Je to něco mezi nimi a vcelku je to škoda. Ridley Scott ve vyobrazení napínavých sekvencí jako obvykle opět nezklamal, ale když v té nejlepší atmosféře najednou přijde dlouhá nudná část, veškerý divácký zájem je vytržen úplně stejně, jako když se na komerční televizi v průběhu filmu začnou vysílat reklamy. Přiběh, skutečně velmi podobný zcela prvnímu snímku, nepřináší nic zásadního, nic převratného, nic objektivního. Naopak je velmi předvídatelný, takže každou scénou se odhadující divák přesvědčuje, jestli následující dějový vývoj tipnul správně. Těžko říct, proč tento film vlastně vznikl. Ve své pozici se zdá být naprosto zbytečný.


Dodatečné informace

Původní název:
Alien: Covenant (více)
  • USA Vetřelec: Covenant
  • USA Alien: Covenant
  • USA Alien: Paradise Lost
  • USA Paradise
  • USA Prometheus 2
Premiéra v ČR:
18. 5. 2017
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
97 mil. USD
Tržby:
240,89 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Vetřelec: Covenant je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Vetřelec: Covenant


Podobné


Powered byJustWatch