Walesa: člověk naděje

65%
Walesa: člověk naděje
Plakát traileru

Lech Walesa je podobně jako u nás Václav Havel symbolem pádu totalitního režimu. Oba byli ve vězení, oba dokázali burcovat davy. Andrzej Wajda je nejúspěšnějším polským režisérem všech dob a je tedy pochopitelné, že Walesův životní příběh do filmu převedl právě on. A udělal z něj divácky nejúspěšnější polský film minulého roku.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
6
O stupeň lepší, než jsem čekal, ale pořád především rutinní i ve své snaze vyhnout se okatému stavění pomníků. Beztak to nakonec ten pomník je, nepodařilo se tomu vyhnout.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
Svižně natočený a zajímavý film. Dobře zahraný, dobře režírovaný. Život v Polsku byl opravdu mnohem těžší, než jsem si představoval. My jsme se proti nim měli jak prasata v žitě. Film poučil i pobavil, nebyla to nuda.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8
Wajdá vypraví v tomto filmu o věcech , o kterých ví hodně a vypráví zajímavě a s profesionalitou. Bál jsem se , že bude hlavnímu hrdinovi nadržovat. Pohled zdá se být objektivní , ale hlavní je to , že tady máme ztvárnění něčeho , úseku dějin , o kterém bychom neměli zapomenout. Příběh vyprávěný jedním dechem . Film memento a zároveň velmi živočišný a lidský .

Dodatečné informace

Původní název:
Walesa. Czlowiek z nadziei (více)
  • Polsko Walesa: člověk naděje
  • Polsko Walesa. Czlowiek z nadziei
  • Polsko My, naród
  • Polsko Walesa
Premiéra v ČR:
3. 4. 2014
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Polsko
Čeština:
Walesa: člověk naděje je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Walesa: člověk naděje


Půjčení nebo nákup