Kon-Tiki

70%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8.5
Tento film není tak oblíbený, ani vysoce hodnocený diváky, ale já ho mám rád. Dobrodružství jako z partesu, která napsal život sám. Scény na moři mě doslova pohltili a prakticky jsem byl na palubě voru. Film je o emocích, které dokáže na diváka přenést a to se Kon-Tiki povedlo skvěle... na mě to fungovalo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
od režisérů Sexy Pistols je povrchní standard vlastně milé překvapení, tak nač si stěžovat. Je to sice lepší než Pí, ale to ještě neznamená, že je to dobré.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Tyhle dobrodružné snímky založené na bláznivých myšlenkách (dokážeme to, co Tiki před 1500 lety a použijeme k tomu vor ze stejných materiálů) asi nikdy neomrzí. Zvlášť když se skloubí zajímavý příběh se zručnými tvůrci, protože v rámci rozpočtu bych řekl, že jsme dostali hodně muziky za minimum peněz. Uvidíme co Joachim a Espen provedou z pátými Piráty. 7.5/10
M3lios
M3lios
9 140 bodů
8
Nórske filmy moc nemusím ,ale toto bolo príjemné ,napínavé ,pravdivé ,zaujímavé a hlavne zábavné. A to mi bohato stačí. Takže nakoniec nóri vedia točiť aj niečo iné ako kriminálky. Len na to potrebujú dobrý a hlavne neopozeraný námet. 4*
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Parta mladých blonďatých Norů (a jednoho Švéda) se nechává unášet proudy, bojuje se žraloky a úpěnlivě si přeje, aby to vyšlo. A ono to vyjde...protože jinak by Thor Heyerdahl nebyl tak slavným a neznala bych ho z dětství jako toho starého sympatického dědu, který prý přeplul oceán na voru Kon-Tiki... Film je poutavý a tak trochu Thorovi ničí jeho pověst...
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
10
Je to neobyčejný film, úchvatný zážitek, podbarvený výbornou hudbou. Skvělá kamera! Ten okamžik, kdy žralok sežere papouška Lolitu, jejich věrného druha při plavbě, a mnohé jiné záběry, to bylo vskutku dechberoucí! A na úplný závěr jsem se alespoň dozvěděla, co se s kterým z těch šesti mořeplavců stalo a kdy zemřeli.
Floridsky
4 376 bodů
6
Příjemný dobrodružný film, který ztrácí hlavně na promrhaném potenciálu. Z pořádné psycho jízdy o přežití se stala melodramatická rodinná plavba. Navíc by neuškodilo zkrácení aspoň o 20 minut.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
7
Jestli máte chuť na nějaké to dobrodružství bez zbytečných emočních výlevů, přikrášlených akčních scén a nastražených pastí, tak rozhodně dejte tomuhle dřevěnému voru šanci. Kon Tiki je po evropském způsobu decentní, to však nikterak neubírá na dramatičnosti plavby. Čas strávený s jeho „blonďatou posádkou“ mě obohatil.
Ombak_Penari
2 764 bodů
8
Skvěle provedený evropský film o slavném dobrodružství, které stálo u vzniku experimentální archeologie. Film mě chytil od prvních záběrů, vytkl bych mu snad jen stopáž, vlastní cesta na voru už ke konci působila trochu rozvlekle. Jinak ale velmi kvalitní počin po všech stránkách a jeden z nejlepších dobrodružných snímků posledních let. I vzhledem k faktu, že se jedná o skutečné události.
galactus
97 bodů
7.5
je to borec nebo blázen? obojeho trochu, ale jak přesvědčil ty ostatní aby do toho šli s ním? neuvěřitelné dobrodružství převyprávěné poutavou a velmi realistickou formou. Na jednu stranu vás láká zažít to samé, ale ten pud sebezáchovy uvnitř vás bije na poplach abyste se chovali jako obyčejný člověk. Heyerdahla bych chtěl potkat osobně, musí se skvěle poslouchat - ale na loď bych s ním nešel :)