Nic nás nerozdělí

77%
Nic nás nerozdělí
Plakát traileru

Silný příběh filmu Nic nás nerozdělí je založen na skutečné události jedné rodiny, která v roce 2004 přežila úder ničivé vlny tsunami v Indickém oceánu. Manželé Henry, Maria a jejich tři synové se rozhodli strávit poklidné Vánoce v Thajsku a těší se na několik dnů prožitých v tropickém ráji. Rodinná idylka ale náhle a nečekaně skončí dva dny po Štědrém dnu, když jihovýchodní pobřeží Asie zasáhne vlna tsunami. Obrovská masa vody se valí na hotelový komplex, smete vše, co jí přijde do cesty, a rozdělí i prchající rodinu. Ačkoliv všichni členové rodiny přežijí, vyhráno zdaleka nemají, protože nalézt jeden druhého uprostřed pekla je skoro nemožné. Snímek Nic nás nerozdělí vypráví nezapomenutelný osud rodiny, která se spolu s desítkami tisíc dalších lidí z nejrůznějších koutů světa ocitne v epicentru jedné z nejničivějších přírodních katastrof posledních let. Možná právě v momentech absolutního zoufalství, plných lidského utrpení, se v lidech začínají probouzet lepší vlastnosti a nastává situace, kdy je naprosto přirozené projevit soucit, odvahu i pomoci těm, kteří to potřebují. Mariina rodina je sice rozdělená (s Mariou zůstává nejstarší syn, další dva synové jsou s Henrym), ale ani na okamžik to nikdo z nich nevzdá, usilovně hledají jeden druhého a přitom pomáhají ostatní přeživším. Film Nic nás nerozdělí ukazuje pravdivý příběh lidské vytrvalosti, odvahy, lásky a neotřesitelné víry v sebe sama.




Brenan88
Brenan88
47 088 bodů
8
Tak a opět tu máme kulervoucí zážitek stvořený jen pro jediný účel a to,aby z vás vyždímal veškeré emoce. Silný příběh rodiny bojující o přežití proti samotné přírodě natočený tak,že prožíváte každé slovo a všechen ten smutek se odrazí i ve vás. Celý film jen nevěřícně koukáte,že tohle celá rodina přežila a nakonec se našla ve zcela zdecimovaném pobřeží Thajska. Ewan a Naomi předvádí úcty hodný výkon,který jen sledujete se zatajeným dechem. 80%
Pete69
Pete69
29 761 bodů
8
Pěkné drama založené na skutečné události. Celý film udělala hlavně Naomi Watts, která zahrála matku, která chrání své "mládě" naprosto dokonale. Malá herečka byla také dobrá. Pochvalu si zaslouží také maskéři, kteří ji změnili k nepoznání a každé její zranění vypadalo opravdově a děsivě. Dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 393 bodů
9
Snad má ještě každý v paměti katastrofickou událost z 26. prosince 2004 v okolí přímořských zemí Indického oceánu. Zemětřesení o síle 9 stupňů Richtera zvedlo mořské dno, což vyvolalo ohromnou vlnu tsunami, která za sebou zanechala přes 170 tisíc mrtvých. Vzniklé lidské osudy byly různé. Tragické i šťastné. Španělský režisér J. A. Bayona vzal do ruky scénář, který napsal Sergio G. Sánchez, popisující osud jedné takové rodiny toto proživší a rozhodl se to natočit. Naomi Watts a Ewan McGregor zahráli manželský pár, jejichž osud jistojistě diváky zasáhne. Za zmínku dnes stojí hlavně Tom Holland v dětské roli, pro kterého byl snímek debutem. Kdo by v době uvedení řekl, že z něj jednou v budoucnu bude Spider-man. Sekundují mu ještě Samuel Joslin a Oaklee Pendergas, kteří svým výkonem rozhodně předčí očekávání. Příběh se odehrává v Thajsku a ukazuje vše patřičné. Neobvykle krátké představení všech zásadních postav, nečekané vtrhnutí obrovské vlny a pak už jen chaotičnost a vzájemné se hledání napříč možných míst. Jsou tu scény hodně citové, ale i hodně šokující. Nejšokující však diváky čeká ke konci snímku. Umí si někdo představit, co s člověkem taková silná vlna dokáže? Dějově tu máme hlavně boj o přežití a vzájemné pátrání, které je oslňující i citové. Drama je tedy várazně emocionální. Tvůrci se nesnažili o vyloženě popkornový film, ale o určitou výpověď prožitků jedné rodiny, jejichž skutečnou podobu jako obvykle na konci snímku máme možnost spatřit. Výprava je úžasná a herecké výkony přesvědčivé. Samotné zakončení veškerého dobrodružství už krapet padá do těžkopádnosti, ale nějak to zakončené být muselo. Film zachytil následky katastrofy tak, jak se skutečně udály. Dá se říct, že se všemi, co tuto katastrofu na vlastní kůži zažili a měli to štěstí, že přežili, vyvolává soucítění a respekt. Tohle by nechtěl zažít nikdo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Impossible (více)
  • USA Nic nás nerozdělí
  • USA The Impossible
  • USA A lehetetlen
  • USA Ha'Bilti efshary
  • USA Ilmvõimatu
  • USA Lo imposible
  • USA Nemoguće
  • USA Niemozliwe
  • USA O Impossível
  • USA Paradisul spulberat
  • USA Pragaras rojuje
  • USA Selviytyminen
  • USA The impossible
  • USA Невъзможното
Premiéra v ČR:
31. 1. 2013
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA, Španělsko
Rozpočet:
45 mil. USD
Tržby:
198,09 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné