Nic nás nerozdělí

77%

Komentáře a recenze 43

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 084 bodů
8
Tak a opět tu máme kulervoucí zážitek stvořený jen pro jediný účel a to,aby z vás vyždímal veškeré emoce. Silný příběh rodiny bojující o přežití proti samotné přírodě natočený tak,že prožíváte každé slovo a všechen ten smutek se odrazí i ve vás. Celý film jen nevěřícně koukáte,že tohle celá rodina přežila a nakonec se našla ve zcela zdecimovaném pobřeží Thajska. Ewan a Naomi předvádí úcty hodný výkon,který jen sledujete se zatajeným dechem. 80%
Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Pěkné drama založené na skutečné události. Celý film udělala hlavně Naomi Watts, která zahrála matku, která chrání své "mládě" naprosto dokonale. Malá herečka byla také dobrá. Pochvalu si zaslouží také maskéři, kteří ji změnili k nepoznání a každé její zranění vypadalo opravdově a děsivě. Dobrá práce.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Snad má ještě každý v paměti katastrofickou událost z 26. prosince 2004 v okolí přímořských zemí Indického oceánu. Zemětřesení o síle 9 stupňů Richtera zvedlo mořské dno, což vyvolalo ohromnou vlnu tsunami, která za sebou zanechala přes 170 tisíc mrtvých. Vzniklé lidské osudy byly různé. Tragické i šťastné. Španělský režisér J. A. Bayona vzal do ruky scénář, který napsal Sergio G. Sánchez, popisující osud jedné takové rodiny toto proživší a rozhodl se to natočit. Naomi Watts a Ewan McGregor zahráli manželský pár, jejichž osud jistojistě diváky zasáhne. Za zmínku dnes stojí hlavně Tom Holland v dětské roli, pro kterého byl snímek debutem. Kdo by v době uvedení řekl, že z něj jednou v budoucnu bude Spider-man. Sekundují mu ještě Samuel Joslin a Oaklee Pendergas, kteří svým výkonem rozhodně předčí očekávání. Příběh se odehrává v Thajsku a ukazuje vše patřičné. Neobvykle krátké představení všech zásadních postav, nečekané vtrhnutí obrovské vlny a pak už jen chaotičnost a vzájemné se hledání napříč možných míst. Jsou tu scény hodně citové, ale i hodně šokující. Nejšokující však diváky čeká ke konci snímku. Umí si někdo představit, co s člověkem taková silná vlna dokáže? Dějově tu máme hlavně boj o přežití a vzájemné pátrání, které je oslňující i citové. Drama je tedy várazně emocionální. Tvůrci se nesnažili o vyloženě popkornový film, ale o určitou výpověď prožitků jedné rodiny, jejichž skutečnou podobu jako obvykle na konci snímku máme možnost spatřit. Výprava je úžasná a herecké výkony přesvědčivé. Samotné zakončení veškerého dobrodružství už krapet padá do těžkopádnosti, ale nějak to zakončené být muselo. Film zachytil následky katastrofy tak, jak se skutečně udály. Dá se říct, že se všemi, co tuto katastrofu na vlastní kůži zažili a měli to štěstí, že přežili, vyvolává soucítění a respekt. Tohle by nechtěl zažít nikdo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Kam se probůh všichni poděli? To jsem si říkal hned ze začátku, když se bezprostředně po tsunami z vody vynořila výhradně Naomi Watts, její syn a další (příhodně anglicky mluvící) dítě, jinak je hrobové ticho a nikde nikdo. Naštěstí se po čase lidi objeví a mohou rozehrát stereotypní film o přežití. Hezky natočený, ale naprosto nezajímavý.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Nenásilně slzopudný katastrofický spektákl, který "tou" scénou dělá z Emmericha a jemu podobných pouze pubertální stážisty. Něco tak dokonale natočeného jsem totiž už roky neviděl. Bayona začíná být čím dál zajímavější personou. 9/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Bolestivá a důkladná rekonstrukce velké přírodní katastrofy podávaná hlavně skrze fyzické a duševní utrpení hlavních aktérů, s nimiž divák cítí až do poslední vteřiny a té špetičky naděje, která jediná pomáhá udržet v tak krizové situaci rozum v hrsti, se i on drží jako klíště. Alespoň já už jsem filmovým postavám dlouho tak moc nedržel palce a snad žádný film mě ještě nedonutil nefandit přírodě, nýbrž bezmocným a trpícím lidem. Ono také když sledujete Naomi Watts a vidíte, jak neuvěřitelně reálně působí její strhaný a omlácený obličej a každý výkřik bolesti, nezbývá než si položit nohy na pohovku a dívat se dál, přestože o "happyendu" není pochyb. Režisér Bayona se o práci zatím bát nemusí, protože tady vyždímal z námětu snad všechnu šťávu, a soudě i podle pochvalných reakcí od skutečných aktérů, ždímal jednoznačně správným a účinným způsobem :-)
Milandob
Milandob
8 900 bodů
8
niekomu mozu slzopudne sceny snaziace sa donutit k placu i cloveka s kamenom namiesto srdca zbytocne, mne vobec nevadili. bayona dokazal dat filmu hlbku a pocit realnosti i v miestach, ktore ak by sa objavili v inom filme tak by ma dokazali maximalene len rozculit. s faktom ze si tvorci upravili realitu (povodne sa toto vsetko stalo spanielskej rodine) vobec nemam problem a chapal som to ako prostriedok predat tento neuveritelny pribeh i do sirsieho sveta...
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
10
Nádhernej, příšerně autentickej a nechutňě dojemnej film, který vás chytne za srdce. The Impossible je film o obrovské katastrofě, lidské dobrotě i chamtivosti a rodinné lásce, která nezná mezí. Od začátku jsem byl připoutaný ke křeslu a nemohl jsem se odtrhnout, když přišla tsunami, tak jsem ani nedýchal. Tak realistická vlna, všechny ty zranění, to bylo prostě tak uvěřitelné až to bylo strašidelný. Po strašně dlouhé době mi u filmu zvlhli oči. Naomi Watts si rozhodně Oscara zaslouží ale co nechápu je, jaktože není nominovaný film jako takový a hlavně, proč není nominovaný Tom Holland, který úplně zastínil hvězdy filmu. On je ten, kterej hraje ze všech nejlíp a hlavně realisticky. Věřil jsem mu všechno co řekl, a když našel svoje dva bratry, tak jsem brečel. Tenhle nádhernej film si nezaslouží jenom jednu nominaci na Oscara! Pro mě je to jeden z nejlepších filmů roku.
blazma
blazma
4 928 bodů
10
Ano, tohle je ono. Super film.. Napínavej, dojemnej, smutnej, se šťastným koncem. Podtrženo tím, že je podle skutečné události, což je i strašidelné, když se zamyslíme, že se něco takového někomu opravdu stalo. Herecké obsazení je výborné. Všichni byli suprovní, Naomi, Ewan i Tom Holland jsou famózní.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
7
hezký film, ačkoliv musím říct, že některé scény mi přišly trošku moc. I přesto mi film utekl velice rychle a byl dobře zpracovaný...